miércoles, 9 de diciembre de 2015

Baileyskuler med kokos

Mere julegodteri byr jeg på her på bloggen i dag,disse nydelige Baileyskulene med kokos. Smaker helt etter min gane, nydelig mørk sjokolade blandet med den uimotstålige Baileys smaken. 
Dette er dessuten en enkel oppskrift som gir mange Baileyskuler, altså vinn vinn om du prøver deg.Som sagt om du vil prøve deg på ca. 50 Baileyskuler med kokos trenger du følgende ingredienser;

            50g smør               /       50g de mantequilla
           1,5dl fløte               /            1,5dl de nata
     300g mørksjokolade    /     300g de chocolate negro
           5ss Baileys            /           5cda de Baileys
               kokos                 /             coco rallado

Begynn med å ha smøret ditt i en kjele og la det smelte. Ha deretter i fløten og la det hele koke opp. La det koke i ett minutt eller to.
I en annen bolle har du sjokoladen din. Sett den ett par minutter i microovnen til den blir litt myk i konsistensen, før du heller over den kokende smørblandingen og rører godt. Det skal holde til at sjokoladen din smelter helt. Om den ikke gjør det kan du fint ta den ett minutt eller to ekstra i mikroovnen.
Rør godt til du får en skinnende masse før du rører inn de 5 spiseskjeene med Baileys. Deretter setter du bollen din i kjøleskapet i minst 3 timer til sjokolademassen din stivner,eller gjerne over natten. Deretter er det klart for den klissete delen av jobben,nemlig å trille kuler. Bruk ca 1,5 teskje på hver kule, disse er ganske mektige så de bør ikke rulles for store.
Ha dem deretter i en skål med kokos og rull dem rundt til de blir dekket. Ha dem så i en kakeboks som oppbevares i kjøleskap.Legg bakepapir i mellom lagene slik at de ikke klistrer seg sammen i kakeboksen.
Som sagt så er dette en stor oppskrift som gir circa 50 Baileyskuler, men de kommer til å forsvinne fort kan jeg love deg. Dessuten er disse den perfekte julegave til en som har alt, pakket inn i litt cellofan eller en fin boks. Eller hvorfor ikke ta den med som en vertinne gave om du skal på besøk i julen.
Slo godt ann her i heimen og jeg annbefaler deg virkelig disse om du har lyst på litt godterier til jul.Titt gjerne innom her på bloggen snart igjen for flere julefristelser. 
                               Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario