Dessuten er tranebær veldig typisk jul synes jeg, kanskje spesiellt i Amerika men jeg kjørte på med dem allikevel.Pinnene ble kjempegode og seiler opp på en god plassering på; "må ha til jul småkakelisten". Om du vil prøve trenger du følgende ;
2egg / 2 huevos
2dl sukker / 2dl de azucar
80g smør / 80 g de mantequilla
5dl mel / 5dl de harina
2ts bakepulver / 2 chucaraditas de levadura
2dl kokos / 2dl de coco
60g mørke sjokoladeknapper / 60g de perlitas de chocolate
40g tørket tranebær / 40g de cranberry secos
1ts pepperkakekrydder / 1 cucaradita pepperkakekrydder
0,5ts kardemomme / 0,5 de cardamomma
Sett ovnen din på 200 grader.Smelt smøret og la det avkjøles litt. Begynn med å piske godt sammen sukker og egg. I en annen bolle blander du sammen kokos , mel og alle krydderene dine pluss bakepulveret.
Når sukkeret og eggene har pisket en stund har du i det smeltede smøret og melblandingen din vekselvis.Du vil nå fa en ganske så seig og tykk deig.
Bland sammen sjokoladeknappene dine og tranebærene i en bolle, jeg måtte klippe tranebærene mine i mindre biter da de jeg hadde var veldig store, så se ann størrelsen på dine. Vend så forsiktig inn sjokoldeknappene og tranebærene i deigen ved hjelp av en slikkepott.
Del så deigen i tre like store deler og rull dem ut til en pølse som du legger på bakeplaten. Klapp dem til slik at de blir ca 1,5 cm tykke.
Stek dem så på 200 grader midt i ovnen i 13-15 minutter, til det får en litt gyllen farge.Pølsene hever litt under steking så ikke la dem være for tykke før du steker dem. De er fortsatt myke når du tar dem ut av ovnen, bruk så en skarp kniv og del dem i passe tykke pinner før du setter dem inn i ovnen igjen til tørking.
Skru ned tempraturen til 75 grader og la dem stå i ovnen i 2- 3 timer til de blir sprø og tørre.Så er det bare å koke kakao ,te eller kaffe å knaske i vei.
Egner seg ypperlig til å dyppe i te koppen og ifølge min sjef er de nydelig sammen med rødvin. Smak og behag. Uansett prøv selv og finn ut hva du liker best .
Ha en fin 1 desember, håper dere alle begynner å finne julestemninga og ikke minst juleroen. Nyt adventstiden og stikk gjerne innom her igjen for flere baketips til jul!
Ha en fin lørdag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario