miércoles, 19 de diciembre de 2012

Sjokolade pinner

Vanligvis lager jeg brune pinner til jul, oppskriften på dem finner du her på bloggen min. Gjorde en aldri så liten vri på dem i år og lagde sjokolade pinner, det viste seg å slett ikke være så dumt. Kjempegode ble de, med mye sjokoladesmak, og litt knekk følelse over dem var det også.
 Ble du fristet nå trenger du følgende for å prøve;

          200g smør          /              200g de mantequilla
         2,5dl sukker        /                   2,5dl de azucar
    2ss vaniljesukker    /      2 chucaras de azucar vanillado
          4ss kakao         /              4 chucaras de cacao
           3,5dl mel          /                    3,5dl de harina
       1ts bakepulver    /      1 cucharadita de levadura royale
               egg              /                          huevo
          perlesukker      /                    azucar de perla
             valnøtter         /                        nueces

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Ha så smøret, vaniljesukkeret (og ja jeg brukte 2 spiseskjeer) og sukkeret i bollen og pisk det luftig.
 I en annen bolle blander du mel ,kakao og bakepulver,sikt så inn denne melblandingen litt etter litt i smørblandingen, mens du lar maskinen din gå på lav hastighet. Til slutt bruker du hendene og knar sammen deigen.
 Om den blir litt tørr kan du ha i en spiseskjee eller to med vann for å få deigen til å henge sammen. Del så deigen din i 5 like store deler , rull de 5 delene ut til pølser som er like lange som stekebrettet din. Legg pølsene dine på et bakepapirkledt stekebrett og trykk dem ut litt, slik at de blir flatere. Deretter pensler du dem med egg , hakk litt valnøtter som du strør over sammen med perlesukker.
 Stek så lengdene dine midt i ovnen på 175 grader i ca. 15 minutter. Når du tar ut lengdene dine av ovnen skjærer du dem straks i mindre lengder.
 La så sjokoladepinnene avkjøles på stekebrettet, de er veldig myke når de kommer ut så om du flytter på dem brekker de. De blir harde og enklere å håndtere når de er kalde. Jeg fikk ca.60 sjokoladepinner utav denne oppskriften.
 Veldig gode til en sterk kaffekopp kan jeg tenke meg,eller svart te som jeg foretrekker. Smaker sjokolade av disse , kan minne litt om smaken av brownies. Håper du ble fristet til å prøve en av de syv med ny vri.
                               Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario