Men til julefrokosten må man ha brød og jeg har eksprimentert meg fram til ett julepepperkakebrød. la ikke navnet avskrekke deg , for navnet skuer ingen , og dette er ett godt brød som smaker jul. Bak i dag og legg i fryseren og julefrokosten er reddet. Om du vil prøve trenger du følgende;
25g gjær / 25g de levadura fresca
5dl vann / 5 dl de aqua
1dl melk / 1 dl de leche
1ss honning / 1 cuhara de miel
1ss salt / 1 cuhara de sal
2ss pepperkakekrydder / 2 cucharas
3ss tyttebærsyltetøy / 3 cucharas de mermelada de arandanos agrios
40g valnøtter / 40g de nueces de calefornia
5dl grovbakstmel / 5 dl de harina integral
1dl linfrø / 1dl de semillas de lino
1dl sesamfrø / 1 dl de semillas de sesamo
1dl havregryn / 1 dl de copos de avena
1dl solsikkefrø / 1dl de semillas de girasol
1dl gresskarfrø / 1dl semillas de calabaza
5-8 dl mel / 5-8 dl de harina
Begynn med å blande sammen melken og vannet slik at det det er 37 grader varmt. Rør ut gjæren i vannet og ha i salt , pepperkakekrydder og honning. Sett deretter eltekroken på kjøkkenmaskinen og ha i alt grovbakstmelet og alle de forskjellige frøene og havregryn. La maskinen gå i ca 5 minutter , ha deretter i tyttebærsyltetøyet og miks videre .
Ha så i hvetemel, se ann mengden , deigen din skal være klissete når den er ferdig , dette er ikke en tørr brøddeig, så prøv deg frem. Så kutter du valnøttene dine i mindre biter før du lar dem røres inn i deigen helt til slutt.
Ha så deigen din i en brødform som du på forhånd smører med olivenolje.
Sett så brødet til heving i en time. Sett samtidig på ovnen på 240 grader slik at den blir god og varm når du skal steke brødet ditt.
Når brødet er ferdig hevet, pensler du det med litt vann før stekes det på nederste rille i 35 - 40 minutter.
Bruk en stekepinne for å kjenne etter om brødet er ferdig, du kan også banke på brødet , om lyden du hører er hul betyr det at brødet er ferdig. Avkjøles på rist.
Brødet egner seg veldig godt til frysnig enten helt eller oppskjært i skiver om du synes det er lettere. Smaken på brødet er det ingenting å si på , bare å ha på en kald ribbebit så blir det som å spise jul.
Dufter dessuten himmelsk mens det stekes. La meg gjerne få vite det om du prøver dette brødet til jul, alltid koselig med tilbakemeldinger.
Ha en fin førjulsdag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario