Mer typisk enn pepperkaker nå i julen skal man vel lete lenge etter, hadde lyst til å prøve en myk variant i år, og det angret jeg ikke på. Kjempegod var den og fin å ha med på romjulskaffe eller å servere om det er du som får gjester.At den er veldig rask og enkel å lage er jo også en stor fordel.
Om du vil prøve trenger du følgende til en myk pepperkake;
2 egg / 2 huevos
3dl sukker / 3 dl de azucar
3dl mel / 3dl de harina
2ts bakepulver / 2 cucaraditas de levadura royale
1ts kanel / 1 cucaradita de canela
2ts pepperkakekrydder / 2 cucharaditas de especies
1/2 ts kardemomme / 1/2 cucaraditas de cardamomma
1/2 ts ingefær / 1/2 cucaradita de jenjibre en polvo
100g smør / 100g de mantequilla
1,5dl fløte / 1,5dl de nata
Sett ovnen din på 175 grader. Begynn så med å smelte smøret ditt slik at det avkjøles litt. Visp deretter sukker og egg luftig. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Visp så inn det smeltede smøret i sukkerblandingen din,la det blandes godt.
Deretter sikter du inn de tørre ingrediensene, mens du visper på laveste hastighet. Duften som sprer seg i kjøkkenet mens du gjør dette kan bare karakteriseres som jul.Til slutt har du i fløten.
Hell røren i en form som du smører og som har bakepapir i bunnen. Kaken stekes så på midterste rille i ovnen i ca 45 minutter. Bruk en stekepinne for å sjekke om den er ferdig stekt.
La den avkjøles en stund i formen før du tar den ut og lar den bli kald på rist. Kan fint spises varm,muligheten for at du ikke klarer å la være å ta en bit når den kommer ut av ovnen er stor. Du er herved advart.
Jeg pyntet den med litt melis før jeg serverte den. Smaker pepperkake og blir utrolig myk og god, veldig godt likt av de minste i huset.
Ha en fin romjul videre!
sábado, 29 de diciembre de 2012
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario