jueves, 20 de diciembre de 2012

Snowcookies - snøkjeks

Jeg har vært litt nyskjerrig på disse typisk amerikanske julekakene en stund. Snowcookies dukker som regel opp rundt juletider på ulike amerikanske blogger jeg leser, og siden jeg går for 7 utradisjonelle slag i år var tiden kommet for å prøve. 
Oppskriften fant jeg hos Martha Stewart, men den ble litt endret underveis. Kan trygt annbefale deg å prøve, disse ble kjempegode,halvparten forsvant som dugg for solen før de i det hele tatt kom i nærheten av kakeboksen, annbefales på det sterkeste. Om du vil prøve trenger du følgende;

   100g 70%sjokolade    / 100g de coholate negro de 70%
             3-4dl mel            /            3-4dl de harina
            3ss kakao           /        3 cucharas de cacao
        1ts bakepulver       /  1 cucharadita de levadura royale
           1 klype salt          /             una pizca de sal
             60g smør           /           60g de mantequilla 
          1,5dl sukker          /              1,5dl de azucar
                1egg                /                     1 huevo
      1ts vaniljesukker      /   1 cucharadita de azucar vanillado
   0,5ts kardemomme    /   0,5 cucharadita de cardamomma
           0,3dl melk            /                 0,3dl de leche

Til å dyppe kjeksene i før steking trenger du;

               sukker             /                  azucar
                melis              /             azucar glace

Begynn med å smelte den mørke sjokoladen din ,enten i mikroovn eller med vannbad, la den avkjøles litt mens du lager deigen. Ha smør ,sukker og kakao i bakebollen din og pisk det godt sammen.
 Visp så inn egget, deretter har du i vaniljesukker,salt,bakepulver og kardemomme. Ha i melken og den smeltede sjokoladen mens du pisker videre, til slutt har du i melet ,deigen din blir veldig klissete, men juster litt med melmengden din.
Deigen skal være kremete i konsistensen og ikke bare seig når den er ferdig. Pakk så deigen din inn i plast og la den ligge en time eller to i kjøleskapet.
 Deigen din skal nå være ganske hard , men det er bare en fordel når du skal rulle kuler, for den blir fort veldig klissete pga. varmen i hendene dine. Rull kuler og rull dem først i sukker og deretter i melis.
 Legg så kulene på en bakepapirkledt stekeplate og trykk dem litt flate. De kan ligge ganske tett da de ikke flyter ut eller hever noe særlig under steking. Jeg rullet 30 kuler ut av min deig, i orginaloppskriften stod det 20 , men jeg synes de hadde blitt altfor store da,dette er mektige saker så synes min størrelse var mer passelig. Stekes så midt i ovnen på 175 grader i 14-16 minutter, de er ferdige når den hvite "kappen" begynner å sprekke.
 De er fortsatt myke når du tar dem ut av ovnen ,så la dem ligge ett par minutter på stekeplaten før du flytter dem over på rist og lar dem ligge der til de er helt avkjølte. 
Oppbevares i en tett kakeboks som merklig nok kommer til å bli veldig fort tom. De holder seg fint i ett par uker, men jeg må nok lage en porsjon til før jul, for her synger de på siste verset. 
Kakene blir veldig dekorative og tar seg godt ut på kakefatet, altså ett vellykket utradisjonelt slag. Prøv da vel du vil garantert ikke angre.
                                    Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario