sábado, 20 de abril de 2019

Påsketapas:Vaktelegg munnfuller.

Fredag igjen og denne gangen langfredag så i dag er det nok av tid til å nyte tapas og til å kose seg på kjøkkenet med å lage dem. Disse små vaktelegg påskemunfullene smaker kjempegodt og er lette å lage. Du trenger ikke mer enn en liten halvtime på kjøkkenet og denne tapasen er klar til å nytes forhåpentligvis i solveggen nå i påsken,og om ikke solen skinner så kan de nytes innendørs selvfølgelig.
Disse falt i smak hos alle her i huset og de har kun 5 ingredienser,men smaker allikevel supergodt. Om du vil prøve deg på disse vakteleggmunfullene trenger du følgende ingredienser til ca 14 munfuller:

            14 vaktelegg                /   14 huevos de cordoniz
    ca.100g serrano skinke       /         100g de jamon
          7 cherrytomater             /        7 tomates cherry
        1 ferdig butterdeig           /     1 lamina de hojaldre
                 revet ost                 /           queso rallado

Det første du gjør er å sette ovnen din på 220 grader.Begynn med å finne frem noen stødig muffinsformer , jeg brukte mine plastformer.Smør de formene du bruker godt.Rull deretter ut butterdeigen din, jeg bruker ferdig laget som du bare ruller ut så er den klar til bruk.Bruk ett glass og trykk ut 14 sirkler.
Trykk deretter butterdeigs sirklene dine ned i muffinsformene og ha en halv cherrytomat i hver. Kutt deretter opp serrnoskinken din i små biter med litt tykkelse og ha litt i hver muffinsform også,før du strør over litt revet ost.
Hvilken ost du bruker spiller ingen rolle,fint å bruke opp osterester til denne tapasen. Neste steg er litt tricky, ha ett vaktelegg over hver muffinform,prøv å ikke ødelegge plommen ,det kan være litt vanskelig men ta deg god tid. 
Neste steg er å steke dem midt i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter, jeg liker de gode å sprøe så jeg lar de stå i ovnen til kanten som du ser av butterdeigen din begynner å få litt farge, da tar du de ut og lar de avkjøles i ca 5 minutter i formene dine før du vipper dem over på en rist ved hjelp av en kniv.
Så er de klare til å serveres, som du ser så er det en veldig enkel tapas å lage og det beste er at du kan kjøpe ferdig butterdeig og ha tapasen klar på null komma niks om du skulle få uventet besøk i påsken.
Ekelt og kjempegodt og en skikkelig påsketapas både i den gule fargen og egg, for det er visst ingen annen stund i året enn i påsken som vi nordmenn spiser mest egg. Håper du vil prøve deg på denne påsketapasen og gjør du det setter jeg pris på å høre hva du syntes. Titt innom snart igjen det blir litt mere blogging før påsken er over.
Ha en fin langfredag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario