lunes, 8 de abril de 2019

Påske:Sitronkake med chiafrø og mandelflak

Da syntes jeg det er på sin plass med å starte årets påskeblogging her inne,bare en liten uke nå så begynner jeg påskeferien og vender nesa hjemover til Norge,det skal bli deilig. Appelsiner og sitrusfrukter hører liksom påsken til så hva er vel bedre enn å starte påskebloggingen med en kjempemyk og supergod sitronkake med chiafø og mandelflak.
En vidunderlig kake som er myk som silke og smelter i munnen, barna i huset gomlet ivei, meget fornøyde.Om du vil prøve deg på denne sitronkaken med chiafrø og mandelflak til påskebaksten trenger du følgende ingredienser:

                150g smør            /             150g de mantequilla
               300g sukker           /                300g de azucar
                    3 egg                 /                     3 huevos
                 300g mel              /                300g de harina
             2ts bakepulver         /             2cdtas de levadura 
           1ts vaniljesukker        /       1cdta de azucar avanillado
                  2dl melk              /                    2dl de leche
                2ss chiafrø             /           2cda semillas de chia
                   1sitron                /                       1 limon

Sett ovnen din på 150 grader og kle en liten langpanne med bakepapir.Deretter begynner du med å ha sukker og smør i bakebollen din og pisker det hvitt.
Ha deretter i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert av dem.Ha deretter i salt,bakepulver,vaniljsukker og chiafrø,hele tiden mens du pisker videre.Ha deretter saften av sitronen din i og riv skallet på sitronen og bland det inn i røren også.Sikt så inn hvetemelet.
Til slutt har du i melken din litt etter litt til du ender opp med en kremete røre. Ha den så over i langpannen din og ha mandelflak på toppen.Deretter steker du kaken på 150 grader midt i ovnen i ca 45 minutter.
Kaken blir litt gyllen når den er ferdig stekt, men den er fortsatt ganske lys når den er ferdig så bruk en kakenål til å kjenne etter om den er gjennomstekt.La den avkjøles i langpannen i ca 10 minutter før du flytter den over på rist for videre avkjøling.
Dette blir en høy og fluffy kake som bare smelter i munnen, den er kvalitetssikret av både mann og barn samt noen naboer så den kommer med gode skussmål,det var bare lovord å høste,så her er det bare å løpe til kjøkkenet å sette igang.
 
Det fine med denne er at den kan fryses så da kan du bake noe godt til påsken allerede i dag,prøvesmake litt og legge resten i fryseren til det er klart for påskekos.Håper du fikk lyst til å bake litt til påske nå og titt gjerne innom snart igjen for flere påsketips.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario