lunes, 1 de abril de 2019

Eplesnurrer

Da var det klart for litt gjærbakst her inne på bloggen igjen, denne gangen helt fantastisk gode eplesnurrer som smaker utrolig godt.Disse er det ikke lett å bare spise en av og jeg lover deg at bare lukten som sprer seg i huset mens du baker disse er nok til å lokke til seg både naboer og husdyr, jeg snakker av erfaring.😉
Til deigen til disse nydelige eplesnurrene brukte jeg Trines Matblogg sin oppskrift på gjærdeig,den har jeg bakt etter i mange år og den slår ikke feil. Om du vil prøve deg på disse eplesnurrene trenger du følgende ingredienser: 

                       5dl melk                       /           5dl de leche
                      25g gjær                      /   25g de levadura fresca
                   150g sukker                   /          150g de azucar
               1ts kardemomme                /   1cdta de cardamomma
                        1ts salt                       /           1cdta de sal
                     150g smør                    /     150g de matequilla
                    ca.950g mel                 /        ca.950g de harina
                      2-3 epler                     /          2-3 manzanas
                         kanel                       /                canela     
                    perlesukker                   /           azucar perla
                          1egg                      /                1 huevo

Begynn med å ha gjær,salt,sukker,kardemomme og 800g av melet ditt i bakebollen din. Rør det hele sammen.
Varm opp melken din til den er lunken og ha den deretter i blandingen din mens du lar eltekroken på bakemaskinen din gå.Når deigen begynner å slippe kanten på bakebollen din har du i smøret ditt litt etter litt, pass på at det er romtemperert. Ha i mere mel om det trengs,deigen din skal slippe bollekanten når alt smøret er hatt i.
La deigen eltes i minst ti minutter i maskinen din,før du dekker den til og setter den på ett lunt sted til heving. La den stå ett par timer eller lengre ,den bør ihvertfall bli dobbelt så stor som den opprinnelig var.Mens deigen din hever forbereder du eplefyllet.Skrell eplene dine og skjær dem i små biter.Smelt godt med smør i en stekepanne og ha i eplebitene dine.
Stek dem til de begynner å bli litt myke men fortsatt har litt tyggemotstand. Mot slutten av steketiden har du i en spiseskje med sukker og rører det inn sammen med eplebitene.La de stå i stekepannen til deigen din er ferdig hevet.Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut i to rektangler på ett melet bakebord og fordeler eplebitene dine over.
Strø deretter på 3-4 spiseskjeer sukker og godt med kanel, jeg er stor fan av kanel så som du ser på bildet bruker jeg MYE kanel, men strø på etter ditt smak og behag.Rull deretter sammen deigen din, på langsiden, til en pølse og del opp i ca 1,5 cm tykke skiver som du legger på ett bakepapirkledt stekebrett og dekker til for videre heving.
La igjen eplesnurrene heve til dobbelt størrelse ,det tar mellom 30 og 40 minutter,før du steker dem midt i ovnen på 220 grader i 8-12 minutter.Pensle dem med egg og strø over litt perlesukker før du putter dem i ovnen da blir de ekstra gode.Følg som vanlig med mot slutten på steketiden da gjærbakst går fra godt stekt til brent på ett blunk.
Ta de deretter ut og la de avkjøles på stekebrettet ett par minutter før du flytter dem over på rist. Om du klarer å vente til de blir kalde med å smake ,det tviler jeg på ,men du kan jo forsøke.
Disse kan fint fryses om du skulle få noen til overs, men det skal godt la seg gjøre.Håper du fikk inspirasjon til å bake nå og kanskje til å be over naboen eller noen du ikke har sett på lenge på eplesnurrer og kaffe.Titt gjerne innom her snart igjen for flere oppskrifter.
Ha en super bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario