miércoles, 30 de enero de 2019

Brød med bokhvete og kefir

 I dag blir det nok en brødoppskrift her på bloggen,men jeg tror ikke man kan få for mange brødoppskrifter så da kjører jeg på. Man spiser jo som regel brød hver dag og da er det fint å kunne variere det litt så det ikke blir kjedelig. Brødet i dag er i det grove hjørnet og smaker nydelig.
Litt kefir i brødet er også godt for magen og jeg lover deg at dette er ett smaksrikt brød. Om du vil prøve deg på dette brødet trenger du følgende ingredienser til 2 brød med bokhvete og kefir:


                     2,5dl vann                   /               2,5dl aqua
                     2,5dl kefir                 /                   2,5dl kefir 
                 0,5dl olivenolje             /            0,5dl aceite de oliva
                      50g gjær                  /            50g levadura fresca
              7-9dl grovbakstmel         /             7-9dl harina integral
                       2ts salt                  /                     2cdtas de sal
                  2dl havregryn          /               2dl de copos de avena 
                  2dl sesamfrø             /          2dl de semillas de sesamo
                  3dl bokhvete           /                3dl de trigo sarraceno

Begynn med å ha bokhvete,havregryn,salt,olivenolje og sesamfrø i bakebollen din. Bland deretter kefiren din med vannet og varm det opp før du heller det opp i bakebollen din og rører godt om.La deretter blandingen stå på kjøkkenbenken din i ca 5 minutter og svelle.
Når de 5 minuttene har gått smuldrer du gjæren din inn i blandingen og setter eltekroken på bakemaskinen din.Så er det klart for å ha i grovbakstmelet, ha det i litt etter litt og elt deigen din til den er elastisk og slipper kanten på bakebollen.Se litt ann på melmengden din det kan variere hvor mye du trenger.
Når deigen er ferdig eltet setter du den til forheving, dekk til bakebollen din med ett kjøkkenhåndkle og la deigen din vokse seg dobbelt så stor. Det tar ca 30 til 40 minutter, tiden kommer litt ann på hvor høy temperatur det er i rommet du hever deigen din i.Dette er en grov deig med mye korn i så det kan ta litt lengre tid å heve den.
Når deigen er ferdig hevet har du den over på ett melet bakebord og del den i to like store deler som du former til to avlange brød.Legg brødene på en bakepapirkledt stekeplate og la brødene heve til dobbelt størrelse igjen under ett kjøkkenhåndkle.
Sett så ovnen din på 200 grader, når brødene er ferdig hevet pensler du dem med litt vann før du steker dem midt i ovnen i 45-55 minutter. Bank på undersiden av brødene for å sjekke om de er ferdig stekte,du hører en hul lyd når de er ferdige.
Ta dem ut og la de avkjøles på rist.Disse brødene er som sagt ganske så grove og de hvite prikkene du ser i brødet er bokhveten som gir en veldig god smak til brødet. Det falt i smak her i huset så det er bare å prøve seg.
Om ikke dette brødet falt i smak finner du over 30 andre brødoppskrifter her på bloggen så det skulle være noe for enhver smak. Takk for at du tittet innom her i dag og velkommen tilbake snart igjen.
Ha en fin bakedag !

No hay comentarios:

Publicar un comentario