lunes, 14 de enero de 2019

Malteser boller

Ferske boller er og blir nummer en her i huset, jeg kunne fint spist ett helt brett med nybakte boller uten å blinke,men av og til får man jo lyst på en annen variant av bollene også og denne gangen var det en pose med Maltesers som stod i skapet som skapte ideen til disse bollene. Godt ble det med en Malteser sjokolade midt i bollen, så disse kan jeg virkelig annbefale.
Til deigen til disse bollene brukte jeg Trines Matblogg sin oppskrift på gjærdeig,den har jeg bakt etter i mange år og den slår ikke feil. Om du vil prøve deg på disse Maltesers bollene trenger du følgende ingredienser: 

                       5dl melk                       /           5dl de leche
                      25g gjær                      /   25g de levadura fresca
                   150g sukker                   /          150g de azucar
               1ts kardemomme                /   1cdta de cardamomma
                        1ts salt                       /           1cdta de sal
                     150g smør                    /     150g de matequilla
                    ca.950g mel                 /        ca.950g de harina
              1 pose Maltesers                 /   1 bolsa de Malteser
                    perlesukker                   /           azucar perla
                          1egg                      /                1 huevo

Begynn med å ha gjær,salt,sukker,kardemomme og 800g av melet ditt i bakebollen din. Rør det hele sammen.
Varm opp melken din til den er lunken og ha den deretter i blandingen din mens du lar eltekroken på bakemaskinen din gå.Når deigen begynner å slippe kanten på bakebollen din har du i smøret ditt litt etter litt, pass på at det er romtemperert. Ha i mere mel om det trengs,deigen din skal slippe bollekanten når alt smøret er hatt i.
La deigen eltes i minst ti minutter i maskinen din,før du dekker den til og setter den på ett lunt sted til heving. La den stå ett par timer eller lengre ,den bør ihvertfall bli dobbelt så stor som den opprinnelig var.
Når deigen er ferdig hevet deler du den i 35 like store deler,mine veide 60 gram hver enkelt bolle.Legg bakepapir på en bakeplate og finn frem Maltesers sjokoladen din.Legg en Maltesers i hver bolle og trill dem deretter ut som vanlig. Dårlig forklart men du ser på bildet hva jeg mener.
Det er ikke vansklig å få til og den nydelige smaken av sjokolade når du biter i bollen er vel verdt det.Legg så bollene dine på bakeplaten din og sett de til heving nok en gang til de har blitt dobbelt så store det tar ca 30 minutter.Når de er ferdig hevet pensler du bollene med litt sammepvispet egg  og har over litt perlesukker.før du steker hele bakeplaten midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter.

 Som vanlig følg med mot slutten av steketiden for da går det fort slik at bollene dine ikke blir brent.La bollene dine avkjøles på rist og gjør deg klar til å nyte, Maltesersen i midten av bollene setter virkelig prikken over den nå så berømte ien.
Om du mot formodning skulle få noen igjen etter å ha prøvd disse kan de fint fryses,bare vær obs på at de trenger litt ekstra tid på å tine ordentlig inni.Håper jeg fikk vekket bakelysten hos deg nå og at du titter innom her snart igjen for flere oppskrifter. Takk for titten så langt!
Ha en fin bakedag!No hay comentarios:

Publicar un comentario