lunes, 28 de enero de 2019

Mørdeigskjeks med kokos og sitron

Tid for litt kjeks her inne på bloggen igjen, disse var helt fantastisk gode om jeg selv får si det og seiler opp på første plass på min kjeks topp ti ,så disse er det vel verdt å bruke litt tid på i kjøkkenet. Jeg lover deg ,disse smelter i munnen og er deilig seige og myke på samme tid. Bare å benke seg ved kjøkkenbenken.
Det er ikke så lange tiden du trenger på kjøkkenet for å lage disse så bare å sette igang. Om du vil prøve deg på ca 25 stk av disse fantastiske mørdeigskjeksene med kokos og sitron så trenger du følgende ingredienser;

                  135g mel          /                135g de harina
              1/2dl sukker         /                1/2dl de azucar
          1ts vaniljesukker      /      1cdta de azucar avanillado
               100g smør          /             100g de mantequilla
              1/2dl kokos          /                     1/2dl coco
        skallet av en sitron    /               la piel de un limon

Begynn med å måle opp kokosen din og rist den litt på medium varme i en teflonpanne, kokosen skal begynne å få litt farge da er den ferdig ristet.Finriv skallet på sitronen din og ha den i kokosen og la den ristes sammen med kokosen litt.
Ta kokosen av varmen og la den avkjøles mens du blander sammen resten av ingrediensene til deigen din.Ha alle ingrediensene utenom kokosen med sitronskallet opp i bakebollen din og bruk flatvispen din til å piske det hele sammen til en fast deig.
Om deigen din skulle være litt tørr så kan du ha i ca en teskje med saft fra sitronen din og den vil straks samle seg. Når deigen din har samlet seg har du i den ristede kokosen din med sitronskallet i.
Når kokosen er godt blandet inn bruker du hendene dine til å klappe deigen din sammen og rulle den til en lang pølse. Del deretter opp deigpølsen din i 25 like store deler.
Trill hver del til en kule som du legger på ett bakepapirkledt stekebrett med litt avstand seg i mellom. Bruk en gaffel og trykk kulene dine litt ned.
Stek deretter mørdeigskjeksene dine på 175 grader i 12-14 minutter, de er fortsatt veldig lyse når de er ferdig stekte og myke når de kommer ut av ovnen så disse bør du la avkjøles på stekebrettet. 
Så er det bare å glede seg, som sagt helt fantastisk gode og absolutt verdt å prøve seg på. Om du gjør det så er jeg nyskjerrig på hva du syntes , om du likte dem like godt som meg.La meg gjerne få høre fra deg her i kommentarfeltet eller på instagram,navnet er det samme der.God bakst og ta gjerne turen innom snart igjen.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario