miércoles, 23 de mayo de 2018

Kokos og sitronkake

Jeg kjører på med litt mere konfirmasjoninspirasjon selvom denne kaken like godt kan nytes i hverdagen ,blir den straks klar for konfirmasjon og litt festligere annledninger med farget kokos og noen blomster i sukkerpasta til pynt.Denne sto også på min datters kakebord i hennes konfirmasjon og dette er en kake som fikk bein å gå på.

Den smaker helt nydelig og er veldig frisk,så absolutt en kake jeg vil annbefale deg å prøve, konfirmasjon eller ikke. Om du vil bake denne kaken trenger du følgende ingredienser:

Til kakebunnen:

                    3 egg                 /                   3huevos
             1,75dl sukker           /             1,75dl de azucar
                  1dl mel                /                1dl de harina
         1,5ts vaniljesukker        /     1,5cdta de azucar avanillado
          1,5ts bakepulver          /      1,5cdta de levadura royale
             1dl potetsmel            /         1dl de harina de patata

Til kakefyllet trenger du:

         2dl creme fraiche          /             2dl de creme fraiche
              1,5dl melis               /            1,5dl de azucar glace
               2dl kokos                /                    2dl de coco
              1,5dl fløte                /                   1,5dl de nata
               1/2 sitron                /                     1/2 limon

Til toppingen trenger du:

               2dl fløte                  /                   2dl de nata
             1dl kokos                  /                  1dl de coco
             1/2 sitron                  /                     1/2 limon
            pastafarge                 /                     colorante

Begynn med å ha egg,sukker og vaniljesukker i bakebollen din og pisk det hele til en tykk og god eggedosis,la den bli luftig og pisk gjerne lengre enn du hadde tenkt. Deretter blander du mel,potetmel og bakepulver sammen og sikter det inn,vend melblandingen inn med en slikkepott.

Ha kakerøren din i en smurt 21cm stor kakeform og stek kaken din midt i ovnen i 20-25 minutter, bruk en bakenål til å kjenne etter om kaken er ferdig,bakenålen din skal komme tørr ut. La så kaken avkjøles i formen i ett par minutter før du har den over på rist og den er klar til å fylles og dekoreres.
Begynn med å bruke ett zesterjern på halve sitronen din og bland sitronskallet sammen med kokosen din.Ha så fløten din i bakebollen og pisk til du får en stiv krem,ha så i melisen din og creme fraichen din vekselvis mens du pisker videre på lav styrke.
Til slutt vender du inn kokosen med sitronskallet med en slikkepott. Del så kaken din i tre deler og fyll to lager med dette fyllet i kaken din.Så er det tid for dekoreringen. Ha kokosen din i en liten pose og ha i ett par dråper pastafarge ,rist posen til fargen er godt fordelt på all kokosen.Riv deretter skallet på den andre halve sitronen din og ha det i posen med den nå fargede kokosen.Pisk fløten din til krem og vend inn saften fra den halve sitronen. 
Fordel deretter kremen din rundt hele kaken før du gjør deg klar til den klissete delen av dekoreringen. Sett kaken din på ett stort fat og bruk hendene dine til å fordele den fargede kokosen rundt kaken. Jeg brukte mintgrønn kokos denne gangen da det var en av hovedfargene på kakebordet i min datters konfirmasjon.
Kaken kan selvfølgelig serveres nå og du trenger slettes ikke farge kokosen heller om du ikke ønsker det, men den festlige annledningen tatt i betrakting så pyntet jeg med en stor rosa og mintgrønn sukkerblomst slik at det ble litt mere en festkake,men det trenger du slettes ikke gjøre.
Som sagt en riktig så frisk og god kake som er enkel å bake og dekorere selvom ingredienslisten er litt lang,ser lekker ut og smaker nydelig,en kake jeg virkelig kan annbefale enten du har konfirmasjon eller ikke.Håper du fikk lyst til å bake nå og takk for titten her inne på bloggen.
 Ha en fin dag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario