lunes, 7 de mayo de 2018

Daimkjeks

Da var det mai måned godt påbegynt og vi kom oss gjennom en kjempehyggelig og super konfirmasjon i helgen,så i dag er det på plass med litt nydelige daimkjeks her på bloggen som jeg hadde på min datters kakebord i hennes konfirmasjon i fjor. Disse kan man farge i akkurat den fargen man vil så passer fint til både gutt og jente.
Mine ble farget mintgrønne siden det var en av temafargene på kakebordet og deretter ble de pyntet med litt rosa sjokolade da det var den andre temafargen Uansett hvilken farge du bruker så smaker disse kjempegodt og når daimsjokoladen dukker opp i midten er det alltid en hyggelig overraskelse. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til ca 35 daimkjeks:       

               200g smør               /        200g de mantequilla
               3dl sukker               /             3dl de azucar
                  2 egg                    /                2 huevos
           1ts bakepulver            /      1cdta de levadura royale
            1ts bikarbonat            /         1cdta de bicarbonato
          2ts vaniljesukker          /     2dcta de azucar avanillado
                7,5dl mel                /               7,5dl harina
       konditorfarge etter valg    /                 colorante 
              35 minidaim              /      35 minidaim(Chocolate)
            rosa sjokolade            /              chocolate rosa
            
       
Sett ovnen din på 200 grader. Begynn med å piske smør og sukker hvitt. Ha deretter i eggene, ett av gangen,og pisk godt i mellom hvert egg.
Bland så sammen alle de tørre ingrediensene og ha dem så i bakebollen litt etter litt. Pisk det hele godt til du får en kremete deig. Ha deretter i den utvalgte konditorfargen.Deigen er litt klissete , men den skal ikke sette seg fast på hendene når du ruller den, så om den gjør det har du i litt mere mel.
Del så deigen din inn i 35 like deler, jeg brukte ca 1 spiseskje til hver kjeks,kanskje litt mer. Rull hver del til en kule,trykk så kulen flat i håndflaten din,som du ser på bildet under og deretter "pakker" du inn daimsjokoladen din.
Rull deretter litt forsiktig til en kule og legg 12 stk på ett bakepapirkledt stekebrett,med god avstand mellom hver kjeks.Forvarm ovnen din til 200 grader og stek daimkjeksen din midt i ovnen.
Jeg stekte mine i 8-10 minutter ,men følg med for disse kjeksene forandrer ikke noe særlig farge under steking,de blir litt brunere i kantene og det betyr at da er de ferdig stekte.
La de avkjøles ett par minutter på stekebrettet før du flytter dem over på rist.Når de er helt kalde smelter du litt rosa sjokolade og ringler den over kjeksen din med en gaffel,det skaper ett fint mønster.
La så den rosa sjokoladen stivne før du oppbevarer kjeksene i en kakeboks frem til de skal nytes. Som sagt disse ble en vinner på mitt datters kakebord i hennes konfirmasjon,så kanskje noe å vurdere å bake om du har konfirmajon i den nærmeste fremtid.
Titt innom her snart igjen for flere konfirmasjonstips og så håper jeg at jeg kunne være til inspirasjon og vekke bakelysten hos deg i kveld. 
Ha en super mandag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario