viernes, 11 de mayo de 2018

17 mai tapas ;Parmesan pannacotta

Da var det bare en uke til najonaldagen vår,det blir nok ikke store feiringen her på meg i Spania men her på bloggen skal det selvfølgelig feires litt,så fredagens tapas denne uken blir i ekte 17 mai stil ,og til uken kommer det flere 17 mai oppskrifter for den som skulle ønske å bake litt til den store dagen.
Denne tapasen er mektig og da jeg lagde mine så lagde jeg dem litt vel store,så halvparten av størrelsen som jeg brukte skulle være greit. Om du vil prøve deg på denne 17 mai parmesan pannacottaen med sort pepper trenger du følgende ingredienser til ca 10 stykker;

              2 gelatinblader               /     2 hojas de gelatina
                 2dl H-melk                  /     2dl de leche entera
                  2 dl fløte                     /           2dl de nata
              80g parmesan                 /      80g de parmesano 
                sort pepper                  /          pimienta negra
                       salt                        /                   sal
            tomatmarmelade*           /      mermelada de tomate*
               blå pastafarge              /            colorante azul

Oppskriften lages i to deler da du trenger en hvit del og en blå del om du vil at parmesanpannacottaen din skal ha de norske fargene rødt,hvitt og blått,hvis ikke lager du den i ett. Begynn med å legge 1 gelatinplate i kaldt vann i ca 5 minutter,i mellomtiden koker du opp 1 dl av melken din sammen med 1dl av fløten din. Finriv 40 gram parmesanost,og når fløteblandingen din koker rører du inn parmesanosten.
Ta kjelen din av varmen og rør til all parmesanosten din er oppløst,ha deretter i gelatinplaten og litt salt og sort pepper.Til slutt rører du inn den blå pastafargen din før du fordeler den nå blå røren din i 10 små serveringsskåler,som sagt mine var litt i største laget så bruk noen som er mindre enn de du ser på bildet.
Sett så parmesanpannacottaen din til å stivne i kjøleskapet ditt,det tar 30 til 50 minutters tid.Deretter gjenntar du hele prosessen,med unntak av at denne gangen har du ikke i blå pastafarge. Den hvite pannacottaen heller du så over den blå før du setter det hele til å stivne i kjøleskapet nok en gang.
Neste steg er å ha *tomatmarmelade på toppen,her får du kjøpt ferdig tomatmarmelade i butikken så det var den jeg brukte,men om du ikke skulle få tak i det hjemme i gamlelandet kan du fint erstatte den med små cherrytomater skåret opp i biter,det smaker også fortreffelig.
Det er nesten ett must med ett glass rødvin og litt salt kjeks til denne tapasen, men en kald øl funker også. Smaker nydelig av parmesan og sort pepper,en mektig men en veldig god tapas syntes nå jeg.Litt morsom å se på er den jo også, kanskje en ide til å servere på najonaldagen.
Håper at du får en fin helg og at du kikker innom i neste uke for mere 17 mai oppskrifter,nyt helgen og senk skuldrene.
Happy Friday!

No hay comentarios:

Publicar un comentario