miércoles, 16 de mayo de 2018

17 Mai bolle flaggkake

Boller og brus konsumeres det mengder av på nasjonaldagen ,så hvorfor ikke lage en stor bolle flaggkake å by på dagen til ære,som sagt så gjort.Denne bolle flagg kaken med sjokolade i midten av  bollene forsvant som dugg for solen i parken her om dagen,både store og små spiste i vei.

Den er enkel å lage og gjærbakst er det vel aldri noen som sier nei til,dessuten holder den til mange, så om du skulle ha huset fullt på 17 mai er denne virkelig å annbefale.Oppskriften til bolledeigen fant jeg hos Trines Matblogg,jeg forandret den litt og her kommer min versjon.Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser til selve bolledeigen:

                      5dl melk                       /           5dl de leche
                      25g gjær                      /   25g de levadura fresca
                   150g sukker                   /          150g de azucar
               1ts kardemomme                /   1cdta de cardamomma
                        1ts salt                       /           1cdta de sal
                     150g smør                    /     150g de matequilla
                    ca.950g mel                 /        ca.950g de harina
     *150g røde sjokoladeknapper    /    *150g de chocolate rojo

Til pyntingen:

                 rød sjokolade                  /           chocolate rojo
                        melis                        /            azucar glace
                blå pastafarge                  /           colorante azul

Begynn med å ha gjær,salt,sukker,kardemomme og 800g av melet ditt i bakebollen din. Rør det hele sammen.
Varm opp melken din til den er lunken og ha den deretter i balndingen din mens du lar eltekroken på bakemaskinen din gå.Når deigen begynner å slippe kanten på bakebollen din har du i smøret ditt litt etter litt, pass på at det er romtemperert. Ha i mere mel om det trengs,deigen din skal slippe bollekanten når alt smøret er hatt i.
La deigen eltes i minst ti minutter i maskinen din,før du dekker den til og setter den på ett lunt sted til heving. La den stå ett par timer eller lengre ,den bør ihvertfall bli dobbelt så stor som den opprinnelig var.
Når deigen er ferdig hevet deler du den i 35 like store deler,mine veide 60 gram hver enkelt bolle.Legg bakepapir på en bakeplate og finn frem den røde sjokoladen din.*Om du ikke har røde sjokoladeknapper som meg går det like fint med en annen type sjokolade,bruk den du liker best.Ha så en sjokoladeknapp i midten av hver bolle.før du ruller de ferdige.
Det er ikke vansklig å få til og den nydelige smaken av sjokolade når du biter i bollen er vel verdt det.Legg så bollene dine ganske så tett på bakeplaten din og sett de til heving nok en gang til de har blitt dobbelt så store og dekker hele bakeplaten.
Når de er ferdig hevet penser du bollekaken med litt sammepvispet egg før du steker hele bakeplaten midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter. Som vanlig følg med mot slutten av steketiden for da går det fort slik at bollene dine ikke blir brent.
La bollekaken avkjøles på bakeplaten en stund før du forsiktig har den over på rist til den blir ordentlig kald.Når den har blitt kald så er det klart for å pynte den som det norske flagget.Smelt rød sjokolade og fordel den over 6 av bollene i hvert hjørne av bollekaken.
Deretter trenger du melis og blå pastafarge.Lag først vanlig melis,men lag den ganske så tykk,du har nå en rand med boller igjen i midten av bollekaken som former korset,fyll på med hvit melis på hver side og la det være en rand igjen i midten til det blå korset.
Så lager du litt melis som du farger blå og deretter fyller du inn med den i midten av bollekaken din og vips så er 17 mai bollekaken din klar til å nytes.Ungene elsker den og boller hører liksom til på 17 mai syntes jeg. Håper du ble fristet nå og at du får en super feiring.Takk for titten og håper jeg ser deg her inne snart igjen.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario