viernes, 9 de febrero de 2018

Valentinestapas; Parmesan og olivenkjeks

 Fredag og i dag byr jeg som vanlig på tapas her på bloggen men Valentines style dagen som kommer til ære. Det blir mere kjeks på bloggen i dag men disse er salte og bør definitivt nytes sammen med en god ost og litt rødvin som seg hør og bør til fredagstapasen.Så hold på hatten for her kommer oppskriften på supergode parmesan og olivenkjeks i hjerteform til dine kjære på Valentines dagen.
Disse er lette å bake,litt tricky å kjevle ut ,men ikke vanskelig du må bare ha litt tålmodighet.Om du vil prøve deg på ca 20 av disse parmesan og olivenkjeksen trenger du følgende ingredienser;

       110g revet parmesan        /       110g de parmesano rallado
                110g smør                 /           110g de mantequilla
               1 klype salt                 /              un pincho de sal
            2 eggeplommer             /             2 yemas de huevo
           100g sorte oliven           /          100g aceitunas negras
               2ts oregano               /              2cdtas de oregano
                 225g mel                 /                  225g de harina

Begynn med å finrive parmesanosten din og ha den i bakebollen sammen med smør,salt,oregano og mel.
Pisk det hele sammen du får noe som ligner på brødsmuler, ha så i de to eggeplommene dine og pisk videre. Ser det veldig tørt ut og om deigen ikke begynner å holde sammen kan du ha i en spiseskje eller to med vann.
Når det er store smuler stopper du bakemaskinen din og har i de sorte olivenene dine som du på forhånd har skåret i fine skiver. 
Kna det hele sammen for hånd,det blir en litt klissete deig men det gjør ikke noe. Pakk så deigen inn i plastfolie og la den ligge 30 minutter i kjøleskapet. Kna den litt opp når du tar den ut og kjevl den ca 1 cm tykk.
Trykk ut hjerter og legg dem med litt avstand på ett bakepapirkledt stekebrett.Deigen kan være litt vrien å kjevle ut, men kna den sammen mange ganger og ha godt med mel under så skulle det gå bra.
Kjeksen stekes så midt i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter. Kjeksene får en gyllen farge i kantene når de er ferdig stekte. La de avkjøles på stekeplaten før du gjør deg klar til å nyte disse godbitene.
Disse er supergode og veldig smakfulle akkurat som de er,sammen med ett glass rødvin,men er du som meg glad i ost så legg gjerne litt ost på toppen av disse kjeksene også.Fine å overraske noen med på Valentines dagen eller kanskje du har en mamma som ville like dissetil morsdagen.Håper du fikk lyst på tapas nå.
Ha en fin fredag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario