viernes, 2 de febrero de 2018

Tapas; Grønnkål chips

Fredag igjen sånn helt plutselig og det er ikke akkurat en rolig dag her i heimen,det er dansetrening og som regel en fotballkamp som skal spilles for minstemann helt på tampen av uka,så derfor er det helt nødvendig med en superenkel oppskrift på tapas innimellom, og her får du nettopp det, en superenkel oppskrift på en vegetar tapas som dessuten er kjempegod.

Nemlig grønnkål chips,om du er skeptisk så lov meg at du prøver disse, de smaker virkelig fortreffelig og stort enklere enn dette å lage går det nesten ikke ann å få til. Om du vil prøve deg på denne nydelige grønnkål chipsen så trenger du følgende ingredienser;

        300g grønnkål         /       300g de kale
                 salt                 /               sal
              urtesalt              /      sal de hierbas
             olivenolje            /       aceite de oliva
          paprikapulver        /       pimienta dulce
              curcuma            /           curcuma

Begynn med å vaske grønnkålen din godt og deretter lar du den tørke helt,det er viktig at den er tørr slik at chipsen din blir ordentlig sprø. Om du er like heldig som meg så selger de ferdig vasket og oppkuttet grønnkål i poser i gamlelandet også slik at du til og med slipper den delen av jobben.Fordel deretter halvparten av grønnkålen på en stekeplate med bakepapir på. 
 Deretter ringler du over litt olivenolje ,før du strør over salt,urtesalt.paprikapulver og curcuma i den mengden du ønsker. Bland det hele godt med hendene slik at krydder og olivenolje blir jevnt fordelt utover grønnkålen.
Det er viktig å ikke ha for mye grønnkål på bakeplaten for da vil det klistre seg sammen og du får ikke sprøstekte chips som er det vi er ute etter.
Deretter  steker du grønnkålen midt i ovnen på 180 grader i 6-10 minutter og her lønner det seg å følge med underveis for det går fort med stekingen på slutten og vi vil ikke ha brent grønnkål. Når den er sprø og får en litt brunaktig farge i kantene er den ferdig.
 Da er det bare å ta den ut og avkjøle mens du steker neste omgang på samme vis. Som du skjønner dette er virkelig enkelt, men allikevel en av de tapasene som forsvinner raskest når den serveres.

Man blir fort litt avhengig av disse og det er nesten umulig å slutte å spise,men disse er ganske mye sunnere enn annet fredagssnack så du kan spise med god samvittighet.Håper du fikk lyst til å prøve og at du titter innom her snart igjen.
Ha en super helg!


No hay comentarios:

Publicar un comentario