lunes, 5 de febrero de 2018

Pull Apart Nutella brød

I dag er det den internasjonale Nutelladagen og den skal selvsagt feires her på bloggen med en ny oppskrift med Nutella. Denne gangen i en pull-apart brød versjon som smaker helt fantastisk. Gjærbakst og sjokolade er en god kombinasjon det er det ingen tvil om, så løp på kjøkkenet og bak disse slik at du også kan feire Nutella dagen i dag.
Gjærbakst er vel strengt tatt godt motatt uansett om det er Nutella dagen eller ikke, men jeg bruker enhver annledning til å spise gjærbakst for det den er verdt,så da er Nutelladagen så god som noen. Om du vil prøve deg på mine pull-apart nutellabrød trenger du følgende ingredienser til 2 brød;

           ca.650g mel          /        ca 650g de harina
              25g gjær            /    25g de levadura fresca
           2 klyper salt          /         2 pinchos de sal
            1,5dl melk           /           1,5dl de leche
              3dl vann             /            3dl de aqua
                 1egg               /               1 huevo
             100g smør           /     100g de mantequilla
         1 boks Nutella         /        1 bote de Nutella
            perlesukker           /            azucar perla


Begynn med å ha melet ditt i bakebollen,deretter smuldrer du opp gjæren i melet ditt.Bland melk og vann sammen ,slik at det har en temperatur på ca 37 grader, og ha det i bakebollen sammen med egget ditt.
Elt så det hele sammen og ha i saltet ,la deigen eltes en god stund ,jo lengre du elter desto saftigere blir pull apart brødet ditt. Etter ca 10 minutters elting har du i smøret ditt i deigen. Pass på at det er romtemperert og ha i litt etter litt mens du stadig lar eltekroken gå. 
Blir deigen din litt løs justerer du med litt mere mel om nødvendig. Når deigen er ferdig eltet dekker du den til og lar den heves i en time til den er dobbelt så stor som i utgangspunktet.
Når så deigen din er ferdig hevet deler du den i to og kjevler den ut til to store avlange firkanter som er ca 0,5cm tykke.Smør så Nutellaen din jevnt utover de to firkantene.
 
Deretter deler du firkantene opp i remser på langs. Legg deretter en og en remse oppå hverandre.


Deretter deler du remsene opp i ca 5cm lange firkanter.Vanskelig å forklare men jeg tror dere skjønner hva jeg mener av å se på bildene. Deretter stabler du firkantene etter hverandre i en 12x25cm brødform.Det hele er en litt klissete prosess men jeg lover deg at det ferdige pull-apart brødet er verdt det.

Dekk deretter til de to brødformene med ett kjøkkenhånkle og la de etterheves i 30-40 minutter. i mellomtiden varmer du opp ovnen din til 250 grader,når pull-apart brødene er ferdig hevet pensler du dem med litt sammenpisket egg og strør over litt perlesukker.Sett dem så inn i ovnen på 250 grader i 5 minutter før du senker temperaturen til 220 grader og steker videre i ca 35 minutter.

Følg med på slutten av steketiden ,ett sikkert tegn på at pull-apart brødene er ferdig stekt er om du banker på undersiden da skal du høre en hul lyd. Avkjøl brødene i formene i en 10 minuttes tid før du har dem over på rist.Ta dem samtidig ut av formene ellers dannes det lett kondens i og pull-apart brødene dine kan bli våte på undersiden.

Disse kan fint spises varme,lunkne eller kalde alt ettersom,smaker himmelsk og det er en fryd å sette tennene i disse.Dessuten er duften som sprer seg i huset mens de stekes fantastisk også,høy vann i munnen faktor på disse.
Så det var mitt bidrag til feiringen av Nutella dagen for i år,håper du fikk lyst til å slenge deg med på feiringen, og bake disse og at du titter innom her på bloggen snart igjen det setter jeg stor pris på.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario