miércoles, 21 de febrero de 2018

Pac Man gulrot cupcakes

Til Pac man kaka som ble servert på karnevalsfesten hørte det selvsagt spøkelser som figurerer i spillet til og disse ble laget av kjempegode gulrotmuffins med ostefrosting og litt farget sukkerpasta. Disse muffinsene er kjempegode både med og uten frosting,så de kan fint bakes uten å dekoreres slik jeg gjorde også.
Men når det er sagt så smaker ostefrostingen himmelsk også ,så her er det bare å prøve alle varianter.De er dessuten lette å bake, så løp på kjøkkenet med en gang.Om du vil prøve deg på 12 gulrotmuffins med ostefrosting trenger du følgende ingredienser;

Til gulrotmuffinsene:

              4 gulrøtter            /          4 zanahorias
               200g mel             /        200g de harina
                  2 egg                /             2 huevos
         100g brunt sukker     /   100g de azucar moreno
              50g nøtter*          /          50g de nueces*
           1ts bakepulver        /    1cdta de levadura royale
               1ts kanel             /         1cdta de canela
            en klype salt          /         un pincho de sal
         100g solsikkeolje      /    100g de aceite de girasol

Til ostefrostingen;

            100g smør           /        100g de mantequilla
     100g philadelfiaost     /    100g de queso philadelfia
          2ts sitronsaft         /       2cdta de zumo de limon
          ca300g melis         /     ca 300g de azucar glace

Begynn med å finrive gulrøttene dine. Pisk deretter egg og sukker sammen før du har i solsikkeoljen litt etter litt,hele tiden mens du pisker på lav hastighet.Ha deretter i de revne gulrøttene dine.Ha i melet mens du pisker videre.
Mens det hele piskes kjører du 50g nøtter i en blender til de blir til fint pulver.*Bruk de nøttene du har for hånden,jeg brukte opp rester og blandet valnøtter og mandler,men bruk det du har.Ha deretter "nøttemelet" i blandingen din.
Til slutt har du i bakepulver,salt og kanel.Om røren din virker veldig tynn ha i litt mere mel,det kommer litt ann på hvor mye væske nøttene du har brukt suger til seg. Fyll deretter røren i muffinsformer,fyll dem 3/4 dels fulle og sett dem i ett muffinsbrett.
Stek dem deretter midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Bruk en bakenål til å kjenne etter om de er ferdig stekte,bakenålen din skal komme tørr ut igjen.La gulrotmuffinsene avkjøles på rist mens du forbereder frostingen.
Frostingen din lager du enkelt ved å ha ost og romtemperert smør sammen med sitronsaften i bakebollen din og piske det luftig. Ha deretter i melis litt etter litt til du oppnår ønsket konsistens på frostingen din. Jeg farget min gul ved hjelp av pastafarger i annledningen men det er ikke nødvendig.
Jeg hadde heller ikke så veldig mye frosting på da jeg skulle ha sukkerpasta spøkelsene på toppen,jeg ville ikke at det skulle bli for søtt.
Pac Man spøkelsene var veldig enkle å lage ,jeg kjevlet ut sukkerpastaen og skar ut spøkelsene på frihånd.Deretter formet jeg to små kuler som ble trykket og og ble til øynene.
Det perfekte paret til 80 tallsfest,Pac Man kake og Pac Man spøkelse muffins. Som sagt før så kan disse cupcakesene fint spises uten sukkerpasta dekorasjonene eller uten frosting også,de smaker uansett godt.Håper du fant inspirasjon til å bake her inne.Håper å se deg her snart igjen.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario