lunes, 26 de febrero de 2018

Sjokolade og kokoskake

I dag byr jeg på en deilig formkake her inne på bloggen,alle har vi vel prøvd kombinasjonen sjokolade og kokos og vet at det er en sikker vinner. Her får du den kombinasjonen i perfekt harmoni i en smakfull formkake.Den er litt fin å se på også, og det er alltid ett pluss siden vi spiser med øynene,sies det jo.
Om du vil prøve deg på denne sjokolade og kokoskaken trenger du følgende ingredienser:

       80g mørk sjokolade         /         80g de chocolate negro
              200g smør               /             200g de matequilla
             250g sukker              /               250g de azucar
             1 klype salt              /                un pincho de sal
         2ts vaniljesukker         /        2cdtas de azucar avanillado
                 4 egg                  /                      4 huevos
               250g mel                /                 250g de harina
          1ts bakepulver            /           1cdta de levadura royal
             75g kokos                /                   75g de coco
             0,5dl melk                /                  0,5dl de leche
             25g kakao               /                   25g de cacao

Begynn med å smelte den mørke sjokoladen din over vannbad eller i mikroovnen din.I bakebollen din pisker du 200g av sukkeret og alt smøret ditt hvitt.Pisk så inn ett og ett egg.Ha i mel,en klype salt,vaniljesukker og bakepulver og pisk til du får en ganske så tykk røre.
Deretter tar du 1/3 av røren din og har den over i en annen bakebolle. I den resterende 2/3 av røren din har du i den smeltede mørke sjokoladen og kakaoen din.Pisk til du får en jevn røre
I den andre bakebollen din har du i kokosen og melken din og rører til du får en jevn røre.Denne røren skal være veldig tykk og litt seig slik at den ikke faller til bunnen i kaken når den stekes.
Ha deretter bakepapir i en brødform og ha i sjokoladerøren din. I midten av sjokoladerøren lager du en grop ved hjelp av en slikkepott,slik at det blir en rand i midten av sjokoladerøren.
Deretter er det klart for kokosrøren,den fordeler du jevt i randen som du laget i sjokoladerøren og trykker den litt ned ved hjelp av en slikkepott. Deretter er det klart for å steke kaken midt i ovnen på 180 grader i 45-55 minutter.
Bruk en kakenål til å kjenne etter når kaken er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut igjen.Ta kaken ut av formen og la den avkjøles på rist,det dufter himmelsk kan jeg fortelle deg. Den kan fint spises lunken eller du kan vente på at den blir kald om du klarer det.
Sjokolade og kokoskaken kan også fryses ned om det mot formodning skulle bli noe igjen. Som sagt nydelig smakskombinasjon dette her og vel verdt en liten halvtime på kjøkkenet.Håper du fikk lyst til å bake nå.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario