viernes, 16 de febrero de 2018

Spinat og bacon ruller.

Fredag og tapastid her inne på bloggen som vanlig.Idag byr jeg på nydelige smørdeigsruller med spinat og bacon. Kanskje ikke den sunneste tapasen men akk så gode ,og ganske så enkle å tilberede også om du som meg jukser litt og bruker ferdig kjøpt smørdeig.Det er lov på en fredag etter en lang arbeidsuke synes jeg. Relativt kjappe å lage også og akkurat passe til ett deilig glass rødvin.
Jeg liker disse best varme men de kan fint nytes kalde også om det skulle bli noen til overs,men det tviler jeg egentlig på, de dufter aldeles nydelig og er veldig vanskelig å motstå.Om du vil prøve deg på 10 stk av denne tapasen trenger du følgende ingredienser;

      1 pakke smørdeig        /     1 paquete de hojaldre
            200g spinat            /       200g de espinacas
        10 skiver bacon         /      10 lonchas de bacon
             1/2 rødløk            /            1/2 cebolla roja
        litt mozarella ost       /   un poco de queso mozarella
                 smør                /              mantequilla
                  egg                 /                   huevo

Begynn med å tine smørdeigen din om du som meg bruker ferdig kjøpt frossen. Strekk den ut på kjøkkenbenken og den tiner i løpet av null komma niks. Deretter finhakker du rødløken din og surrer den blank i litt olivenolje i stekepannen din.
Når rødløken din er blank har du i spinaten din litt etter litt.La den surre med og ha den i stekepannen ettersom den faller sammen.La den surre til det meste av vannet har fordampet,husk å vaske den godt før du har den i stekepannen.
Deretter steker du baconskivene dine også,jeg liker å steke dem i ovnen ,jeg syntes de blir best da.200 grader varmluft i 10-12 minutter gjør susen.Du kan selvsagt steke dem i stekepannen også om du ønsker det. Smør deretter litt smør på smørdeigen din og legg på baconremsene dine.
Neste steg er å dele smørdeigen din i lengder,det passer fint å dele lengdene inn i bredden på baconet ditt da blir de passe stor. Tror du skjønner hva jeg mener av å se på bildene.Ha deretter på spinat og løkblandingen .
Deretter strør du over litt revet mozarelloast på hver lengde før du ruller dem sammen,bruk litt smør til å feste enden av deigremsen godt slik at de ikke lukker seg opp under steking.Sett deretter bacon og spinat rulladene på ett bakepapirkledt stekebrett med litt avstand i mellom seg.
Pensle dem med litt sammenvispet egg slik at de får en gyllen farge under steking og stek dem deretter midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter til de begynner å få en gyllen farge og osten begynner å boble litt.
Så er det bare å skjenke ett glass rødvin og la roen senke seg etter en lang uke og nyte av disse nydelige spinat og bacon rullene,jeg lover deg at du ikke vil bli skuffet om du prøver deg på disse,som sagt supergode.
Om disse ikke falt i smak så prøv gjerne noen av de over 130 andre tapasene jeg har oppskrift på her inne på bloggen.Jeg er sikker på at du kan finne noe som faller i smak.Takk for titten og stikk gjerne innom snart igjen.
Ha en fin fredag!

2 comentarios:

  1. Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Selv takk for at du titter innom,det blir jeg så glad for. Håper det smaker.Ha en super dag

      Eliminar