viernes, 17 de junio de 2016

Tapas;Spinat og nøttekuler

Denne fredagens tapas inneholder ganske så sunne ingrdienser,men smaken er like god for det synes jeg. Disse spinat og nøttekulene vil få bein å gå på,det lover jeg. De smaker også fortreffelig sammen med litt manchego ost,eller en annen god ost med litt sterk smak,eller de kan fint nytes alene også om du foretrekker det.

Disse er også helt fri for egg og melk for de som må tenke på dette. Som sagt en liten fortreffelig kule til fredagskosen. Om du vil prøve deg trenger du til ca 20 spinat og nøttekuler følgende ingredienser;

                90g spinat                  /         90g de espinacas
          80g cashewnøtter            /          80 de anacardos
              125g mandler               /        125g de almendras
              3ss olivenolje               /     3cda de aceite de oliva
                 0,5ts salt                    /          0,5cdta de sal
                1/2 rødløk                   /       1/2 cebolla morada
             50g havregryn                /      50g copos de avena
               1ss chiafrø                  /       1cda de semillas chia
                 3ss vann                   /           3cda de aqua

Bgynn med å blande chiafrøene dine med vann og la de stå på kjøkkenbenken i ca 5 minutter til alt vannet er borte og du har en grøtete masse.
Mens du venter på dette kjører du cashewnøttene dine,mandlene og havregrynene dine i mikseren til de får samme konsistens som mel. Det samme gjør du med rødløken og spinaten din.

Bland deretter alt sammen i en bolle og ha i olivenoljen din,bruk så en slikkepott og rør det hele sammen til en ganske så fast deig. Blir det veldig tørt kan du ha i litt ekstra olivenolje.
Så kommer den klissete delen av jobben,nemlig å rulle kuler. Rull kuler av ca 1ss "deig" og legg dem på ett bakepapirkledt stekebrett. De kan ligge ganske så tett da de ikke hever eller sklir ut under steking.
Stek deretter spinat og nøttekulene på 160 grader midt i ovnen i 20-25 minutter. De skal få litt brunfarge i bunnen, men eller er det fortsatt litt myke når de er ferdig stekt. La de så avkjøles på rist.
Jeg synes disse smaker best kalde selv, og som sagt sammen med litt sterk manchego ost er dette en smaksbombe uten like. Disse kan du også lage god tid i forveien da de holder seg fint i kjøleskapet en ukes tid.
Håper du ble fristet til å lage tapas nå,det passer jo ypperlig som sommermat. Titt gjerne innom her igjen snart det blir jeg veldig glad for. 
                                   Ha en super fredag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario