lunes, 6 de junio de 2016

Bananruter med frosting

Juni er vel uten tvil den måneden som det er høysesong for avslutninger. Her i huset er det ihvertfall avsluninger i hopetall fotball,dansing,skolen,konfirmasjonsundervisning osv.,listen kan gjøres lang. Det er da det er greit å ha en lettvint og kjempegod langpannekake i bakhånd,for det er jo som regel mammaer og pappaer som bidrar til bevertningen på alle disse avslutningene.
Derfor passer det godt å dele med dere denne supre langpannekaken med smak av banan og som blir utrolig luftig og god ,at den rekker til mange er jo også ett stort pluss i boka.
Om du skal på en avslutning nå den nærmeste tiden eller om du bare vil ha litt godt i fryseren så annbefaler jeg denne. Til en stor langpannekake trenger du følgende;

               4 bananer              /              4 platanos
              4,5dl sukker            /          4,5dl de azucar
                  3 egg                  /               3 huevos
                1dl fløte                /              1dl de nata
              150g smør              /        150g de mantequilla
          3ts vaniljesukker        /   3cdtas de azucar avanillado
           3ts bakepulver          /    3 cdtas de levadura royale
          2,5ts bikarbonat         /       2,5cdta de bicarbonato
                 6dl mel                /              6dl de harina

Til glasuren;

               4ss smør                /       4cda de mantequilla
               5dl melis               /         5dl de azucar glace
                1dl fløte                /               1dl de nata
          1ts vaniljesukker        /    1cdta de azucar avanillado

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Deretter måler du opp og smelter smøret ditt. Ha deretter egg og sukker i bakebollen din og pisk det hele til en luftig eggedosis. Bland fløten og det smeltede smøret og ha det deretter i eggedosisen.
Bland så sammen alle de tørre ingerdiensene og ha dem i litt etter litt mens du pisker på lav hastighet. Til slutt moser du bananene dine med en gaffel før du har dem i røren og lar de blandes godt inn.
Ha deretter røren i en bakepapirkledt langpanne(35X40cm) og stek den midt i ovnen i ca 40 minutter,bruk en bakepinne til å kjenne etter om den er ferdig,når den kommer tørr ut er kaken din ferdig. La så kaken avkjøles på rist.
I mellomtiden kan du forberede glasuren,husk at det lønner seg å bruke romstemperert smør. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og pisk det godt sammen på laveste hastighet. Synes du glasuren blir litt tykk har du bare i litt ekstra fløte. Bre så glasuren utover kaken når den har blitt kald.
Jeg valgte å pynte min med litt rosa og lilla strøssel da den skulle være med i en barnedåp,men det er helt frivillig. Deretter er det bare å nyte ivei,dette er som sagt en utrolig myk og saftig kake som faller i smak hos de fleste barn ,altså ypperlig til avslutninger.
Som sagt en stor kake som det blir mellom 20-30 kakebiter av alt ettersom hvor store du vil ha kakebitene. Håper du likte oppskriften og har du noen ønsker om oppskrifter så legg gjerne igjen en kommentar her inne på bloggen. Nyt sommeren, jeg hører den er på sitt beste i gamlelandet. Titt innom snart igjen.
                                    Ha en fin mandag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario