viernes, 10 de junio de 2016

Tapas; Salt kjeks med morellrøre

Vips så var det fredag igjen og dagene flyr avgårde ,jeg personlig har så mye å gjøre i juni at dagene godt kunne hatt noen timer ekstra men jeg tror nok jeg skal komme i havn og når juni er over er det endelig ferie. Men nok om det og over til denne ukens fredagstapas,nemlig salte kjeks med en nydelig morellrøre på toppen.
En kald tapas som passer godt i varmen,for om dere hadde varmen i begynnelsen av juni har den definitivt kommet hit til spania nå og i dag har gradestokken vært nesten oppe i 40 grader og da trengs det kjappe, men gode løsninger på kjøkkenet. Disse er raske å lage, er saftige og smaker supert.Om du vil prøve deg på denne tapasen trenger du følgende;

             1 pakke Ritz kjeks           /   1 paquete de galletas Ritz
            ca.70g philadelfiaost        /   ca 70g de queso philadelfia
             ca.40g camenbert          /        ca.40g de camenbert
              ca.100g moreller           /          ca.100g de cerezas
       ca.30g salte pistasjenøtter    /         ca.30g de pistachos
                  3-5 ss melk               /            3-5 cda de leche
                      pepper                   /                pimienta

Begynn med å ha begge ostene dine i en bolle,som du ser har jeg i oppskriften bare skrevet circa mål,da denne oppskriften er ment for å tilpasses hver enkelts smak,dvs bland utifra det du liker best. Bollen med ostene kjører du så 30 sekunder på full styrke i mikroen din.
Eller kjør helst ti sekunder av gangen da hver enkelt mikroovn varierer i styrken. Ostene dine skal bli litt myke når de kommer ut. Ha deretter i godt med pepper og melken din og rør det hele kraftig sammen med en gaffel,til du har en majones lignende konsistens på osteblandingen din.
Deretter renser du morellene dine for steiner og deler dem opp i små biter. Dette er en litt klissete jobb ,men resultatet er verdt det. Igjen se ann hva du liker du kan bruke enten mindre eller flere moreller en det som står i oppskriften.
Neste skritt er å finhakke pistasjenøttene dine,deretter rører du inn både morellbitene og pistasjenøttene dine i osteblandingen. Ha i litt mere pepper før du fordeler røren på Ritzkjeksene dine og vips så har du fredagstapasen din klar.
Disse bør serveres straks når de er ferdig opplagt på kjeksen ellers blir kjeksen myk,men selve røren kan forberedes i god tid og den holder seg fint i kjøleskapet dekket av plast i påvente av å bli spist. Som sagt en superfrisk tapas som passer fint sammen med ett glass rødvin om du vil det.
Husk at du finner over 80 andre tapas her på bloggen om denne ikke skulle falle i smak ,og jeg prøver å poste en ny tapas hver fredag så titt gjerne innom ved en senere annledning også. Håper du ble fristet til å prøve deg på tapas nå.
                                      Ha en fin helg!

No hay comentarios:

Publicar un comentario