miércoles, 8 de junio de 2016

Eplemuffins med kanel og sukkertopping.

Kan man noen gang få for mange muffinsoppskrifter? Nei jeg tror ikke det så her kommer det enda en variant av eplemuffins til dere her på bloggen i dag. Det ligger ett par eplemuffins oppskrifter her inne fra før, men jeg annbefaler deg allikevel å legge denne oppskriften på minnet. Disse smakte kjempegodt,og kanel og sukkertoppingen ga det lille ektra.
Ungene i huset ble også begeistret for disse og det beste med muffins spør du meg, er at det er så utrolig fort gjort å lage. Gjort i en fei.Om du vil prøve deg på disse eplemuffinsene trenger du følgende ingredienser til ca 12 muffins:

               180g mel             /            180g de harina
               65g smør            /          65g de mantequilla
          1,5ts bakepulver      /   1,5 cdta de levadura royale
          0,5ts muskattnøtt     /    0,5cdta de nuez moscada
              0,5ts kanel          /           0,5cdta de canela
             100g sukker         /            100g de azucar
                 1 egg                /                 1 huevo
              1 stort eple           /         1 manzana grande
              0,5dl melk             /           0,5dl de leche.

Til toppingen;

                   smør               /              mantequilla
                  sukker             /                   azucar
                   kanel              /                   canela

Begynn med å skrelle eplet ditt, jeg liker å bruke syrlige epler til baking som pink lady eller granny smith,deretter finriver du eplet på ett rivjern. Bland det så sammen med egget og melken din.
I en annen bolle mikser du sammen smøret,sukkeret,bakepulver,kanel og revet muskattnøtt. Bruk romtemperert smør. Pisk så det hele godt sammen og til slutt pisker du inn melet ditt.
Når det er gjort rører du sammen de to blandingene ved hjelp av en slikkepott og vips så er muffinsrøren din ferdig.
Sett så stekeovnen din på 180 grader. Fyll røren din i muffinsformer,fyll dem nesten opp til toppen av formene,da dette er en litt tung røre hever den ikke så mye under steking. Sett så muffinsformene dine i ett muffinsbrett og stek dem midt i ovnen i 15-18 minutter.
Kjenn etter med en stekepinne eller en tannpirker for å sjekke om muffinsene dine er ferdig stekt,pinnen skal være tørr når den kommer ut. Når de er ferdig stekt tar du dem ut og lar de hvile ett minutt eller to i muffinsbrettet.
Mens muffinsene dine stekes forbereder du kanel og sukkertoppingen. Bland ca 3 ss sukker og 2 ts kanel godt sammen og ha det på en skål. På en annen skål heller du litt smeltet smør. Brukt kjøkkenhandsker og ta muffinsene dine ut av muffinsbrettet mens de fremdeles er varme.
Dypp så toppen av muffinsene først i det smeltede smøret og deretter i kanel og sukkerblandingen din. Sett dem på rist og la de avkjøles videre.
Det var det hele ,nydelige eplemuffins klare til å nytes. Jeg lover deg at de smaker nydelig,og kanel og sukkertoppingen gir det lille ekstra. Vel verdt en halvtimes tid på kjøkkenet disse her.
Håper jeg fikk vekket bakelysten hos deg nå og så håper jeg du titter innom her på bloggen snart igjen. Om du vil legge igjen en kommentar her inne setter jeg stor pris på det,ris,ros eller oppskriftsønsker,alt blir tatt vel imot.
                               Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario