miércoles, 1 de junio de 2016

Pærekake med kardemomme

Beklager fraværet her inne,det ble litt lengere enn planlagt,men datteren har hatt sin primera comunion ,det som tilsvarer konfirmasjon i Norge ,og med kakebord til 75 personer samt storrengjøring av huset har dessverre bloggen fått lide litt. Men dere kommer selvfølgelig til å få nyte godt av alle de nye oppskriftene jeg har prøvd snart. I dag byr jeg på en supergod pærekake med smak av kardemomme.
Saftig og god ,det smakte helt enkelt nydelig,jeg ble veldig positivt overrasket. Denne er virkelig verdt en liten halvtime i kjøkkenet. Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser;

              2,5dl sukker                    /            2,5dl de azucar
                   3 egg                         /                  3 huevos
                  4dl mel                        /               4dl de harina
          1ts kardemomme                /         1cdta de cardamomma
          1ts vaniljesukker                /      1cdta de azucar avanillado
          1,5ts bakepulver                /       1,5cdta de levadura royale
              1 klype salt                     /              1 pincho de sal
             1dl olivenolje                  /           1dl de aciete de oliva
      1beger yoghurt naturell           /               1yogur natural
                 1 pære                         /            1pera conference
                 valnøtter                       /                   nueces

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader og trekk en brødform med bakepapir. Deretter pisker du egg og sukker til en luftig eggedosis.
Bland så sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha deretter i yoghurten og olivenoljen din,pisk godt slik at du får en jevn blanding. Sikt deretter i de tørre ingrediensene.
Pisk videre til du får en jevn røre. Skrell deretter pæren din og del den i to,fjern kjernehus og stilken før du deler den opp i små biter. Hakk nøttene dine i småbiter. Hvor mye nøtter du bruker kommer helt ann på hvor godt du liker dem, jeg brukte en neve nøtter. Hell halvparten av røren i den bakepapirkledte brødformen din.
Ha i halvparten av pærebitene og halvparten av nøttene dine før du heller opp i resten av røren. Topp så kaken med resten av pære- og nøttebitene dine. Om du vil kan du strø litt brunt sukker på toppen. Stek deretter kaken nederst i ovnen på 180 grader i 40-45 minutter.
Kjenn etter med en stekepinne når kaken er ferdig,den skal komme tørr ut. Avkjøl deretter kaken på rist før du gjør deg klar til å nyte. Den ultimate kaken til kaffe eller tekoppen,advarer herved om at det er fryktelig vanskelig å bare ta en bit.
Som sagt prøver å komme inn i rytmen her inne på bloggen igjen,savner du meg her kan du gjerne følge meg på Instagram,heter Bakemester Snipp der også ,og er jeg litt fraværende her inne prøver jeg å oppdatere der.
                                   Ha en fin onsdag videre!
No hay comentarios:

Publicar un comentario