viernes, 16 de enero de 2015

Fredagstapasen;Spinatbomber

Da var det klart for årets første fredagstapas her på bloggen denne gangen veldig gode spinatbomber. Disse er også en favoritt hos barna i huset , så dette er en tapas som passer både for store og små. De lager seg nesten selv også, det tar ikke lange stunden og er slett ikke vanskelig.
Om du ble fristet til ¨prøve trenger du følgende ingredienser til ca 16 spinatbomber;

      120g frossen spinat       /   120g de espinacas congeladas
           50g tørr loff              /              50g de pan seco
      1 liten fransk løk            /            1 cebolla francesa
           2 store egg               /            2 huevos grandes
     35g revet parmesan       /       35g de parmesano rallado
      30g smeltet smør          /      30g de mantequilla derretida
                salt                      /                     sal
               pepper                 /                   pimienta

Begynn med å la spinaten din tine ordentlig, jeg brukte opptiningsfunksjonen på mikroovnen det gikk helt fint, deretter klemmer du så mye vann du bare kan ut av spinaten. Kutt løken i små biter. Kjør så de 50g med tørket loff i foodprosessoren din til du får fine smuler. Riv parmesanosten din på ett rivjern. Smelt smøret.
Ha så alle de ovennevte ingrediensene i en stor bakebolle og strø over litt salt og pepper. Pisk deretter eggene dine godt før du heller dem over i bakebollen og rører det hele sammen , bruk en sleiv eller hendene.
Rør godt til du har en stor og formelig deig, som ikke er for klissete. Skulle deigen din bli altfor tørr, kan du piske ett egg til og ha det i blandingen din. Det kommer nemlig litt ann på typen loff du bruker hvor lett det lar seg knas sammen til en deig.
Deretter ruller du små kuler av deigen med hendene. Sett kulene på ett bakepapirkledt stekebrett. Jeg fikk 16 spinatbomber av denne deigen, husk at dette er tapas som skal få plass i en munnfull , så ikke trill for store kuler.
Deretter steker du "bombene" på 180 grader midt i ovnen i 20- 25 minutter. De er ferdige når overflaten er tørr og de begynner å bli litt gyllene på undersiden.
Disse spinatbombene bør nytes varme , da smaker de best synes jeg, men mannen i huset spiser dem kalde også ,så her er det smak og behag. Fordelen med disse er at de kan forberedes i god tid i forveien.Spinatbombene kan nemlig fryses.
Du kan fryse dem ferdig stekte , da tar du dem ut og lar de tine før du setter dem inn i ovnen på 180 grader i 10 minutter , til de er varme igjen.
Du kan også fryse dem ustekte , da setter du dem rett i ovnen på 180 grader og forlenger steketiden din til ca 40 minutter - Disse smaker også nydelig som tilbehør til fisk, en kjempefin måte å fa småtroll til å spise litt mere grønnsaker på. Håper du fikk lyst til å prøve.
                                Ha en strålende fredag videre!No hay comentarios:

Publicar un comentario