miércoles, 21 de enero de 2015

Bursdagskake

Jeg har sikkert sagt det før, men det har seg sånn at jeg har en hel del bilder av kaker som jeg har bakt men som jeg ikke har fått blogget om. Siden jeg er helt udugelig når det gjelder data så har det seg sånn at da den gamle datamaskinen vår tok kvelden mistet jeg en hel del bilder av kaker som jeg ikke hadde laget back up på. Men en veldig kyndig datamann har gjenvunnet noen av de tapte bildene, så her får dere en kake som jeg bakte til mannens bursdag for sikkert 5 år siden.
Jeg brukte en kakebunn laget etter tre like prinsippet som du finner oppskriften på her på bloggen. Den ble så fylt med sjokoladefluff og blåbærmousse. Oppskriften på sjokoladefluffen kan du lese om her på bloggen, og blåbærmoussen kan du lese om her på bloggen.
Deretter dekte jeg kaken med en tykk sjokoladeganache , men jeg husker desverre ikke oppskriften på den etter så lang tid og ikke finner jeg den oppskrevet noe sted heller , men jeg er sikker på at om du googler sjokoladeganache så finner du en oppskrift som kan brukes om du vil lage en lignende kake.
Det morsomste med denne kaken var å lage dekorasjonene, jeg begynte med å samle inn en haug forskjellige blader fra hagen. Deretter vasket jeg dem godt og lot dem ligge en dag på kjøkkenbenken slik at de fikk tid til bli ordentlig tørre.
Den dagen jeg skulle dekorere kaken smeltet jeg hvit sjokolade, melkesjokolade og mørk sjokolade hver for seg. Deretter brukte jeg en pensel og malte ett par strøk med smeltet sjokolade på de nå tørkede bladene. Deretter la jeg dem i fryseren i en 10 minutters tid.
Jeg gjentok denne prosessen en 4 til 5 ganger med hvert enkelt blad, til de hadde ett ganske så tykt lag med sjokolade på seg. Deretter tok jeg dem ut og lot dem ligge i romtemperatur ett par minutter før jeg foriktig løsnet de ekte bladene fra sjokoladen.
Og vips så har du kjempefine sjokoladeblader å dekorere kaken din med, veldig enkelt og utrolig dekorativt og ikke minst godt å spise. Jo mer markerte de ekte bladene er , jo mere avtrykk setter de på sjokoladebladene.
Desverre synes det ikke så godt på bildene her , de er litt for mørke, men stol på meg de ser veldig ekte ut. Det eneste er at de er veldig skjøre så det kan lønne seg å lage en del ekstra når du skal dekorere da det garantert er noen som går i biter.
I tillegg til sjokoladebladene dekorerte jeg også kaken med noen oransje blomster laget i sukkerpasta og noen oransje kuler som jeg også rullet av sukkerpastaen.
Jeg hadde også på litt perlesukker som jeg farget oransj ved å vende det i en plastikkpose med litt oransj pastafarge i. Det ga litt bling til kaken og gjorde også at det ble litt krønsj.
Ble selv fornøyd med denne kaken , og det var veldig gøy å male sjokolade på blader. Perfekt jobb for småtroll er det også , om du skulle ha noen av dem i hus. Synes det ble en kake med litt høst over seg.
Håper du ble fristet til å bake litt. Om du vil ha enda mer inspirasjon kan du gjerne følge meg på instagram, Bakemester Snipp er navnet der også.
                                     Ha en fin kveld videre!

2 comentarios: