lunes, 12 de enero de 2015

Bryllupskake

Nytt år men jeg fortsetter med å blogge om kaker som det begynner å bli veldig lenge siden jeg laget. Denne bryllupskaken er en av dem. Jeg har en god venninne som driver blomsterbutikken Pecci her i Toledo. Hun er bare helt utrolig flink og jeg ble kjempeglad og smigret når hun spurte meg om jeg ville være lage en kake til en bryllupsmesse hun skulle stille ut brudebuketter og oppsatser på.
 Litt nervøs ble jeg også da dette er en messe med profesjonelle men jeg hadde jo sagt ja så da var det bare å bite tenna sammen og sette seg ned å tegne en bryllupskake, den første i mitt liv, men en gang må jo være den første for alt.
 Det er ikke noen oppskrift med denne kaken da jeg brukte en falsk kake av isopor . Kaken skulle jo stå på utstilling i fem dager så da går det dårlig med en ordentlig kake. Disse falske isopor kakene kan man bestille på nett, og de er ideelle om du vil øve deg på kakedekorering. 
Jeg bestemte meg raskt for at det måtte bli en 3 etasjes kake , og at jeg ville være litt utradisjonell og bruke litt farger på kaken , ikke la den være helt hvit. Jeg valgte en mintgrønn og en svakt rosa farge til detaljene på kaken og lot selve bunnen være tradisjonelt hvit.
Jeg valgte å bruke kun to elementer i dekoreringen, jeg var livredd for at det skulle bli for mye og overlesset, jeg brukte border og tre typer ulike blomster som jeg kombinerte på ulike måter og med spislige sukkerperler.
Selve monteringen er superlett med disse isoporkakene, og de veier jo ingentig så de er betraktlig lettere å transportere enn en ordentlig kake. Jeg valgte å ha en firkantet bunn som grunnlag for kaken og deretter to runde kaker i ulik størrelse, det ble fint synes jeg.
Ble også veldig fornøyd med fargene jeg valgte til slutt, synes de fint kunne passe til ett bryllup og de tok ikke for mye av oppmerksomheten til selve kaken. Høy og fin ble den også med de tre etasjene.
 Det tok sine timer å dekorere denne , men jeg ble veldig fornøyd med sluttresultatet. Til å være min første bryllupskake synes jeg den ble stilren og elegant. Syntes også at den passet fint inn i utstillingen til Pecci , litt stolt skal jeg innrømme at jeg var , tror jeg var den eneste uprofesjonelle og selvlærte bakeren på hele bryllupsmessen.
Utrolig morsomt å få være med på noe slikt. Det frister til gjentakelse og hvem vet kanskje noen virkelig vil ha en bryllupskake som jeg har laget, man skal aldri si aldri.
Det var definitivt en morsom erfaring å ta med seg videre og ikke mist lærerik. For hver kake man dekorere lærer man noe nytt og det kommer alltid godt med.
                                 Ha en fin bakedag videre!

2 comentarios:

 1. Hei, fra hvilken side har du bestilt isopor kakene? :)

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Hei
   De kjøpte jeg i en Wilton butikk i Madrid ,jeg bor i Spania ser du.Men tror sikkert du finner dem på nettet .Prøv Amazone jeg har sett dem der.
   Hilsen Helene

   Eliminar