lunes, 8 de diciembre de 2014

Tredje alternative slag ; Løvtynne gløggkjeks.

Om du har fulgt meg på bloggen en stund så kjenner du til min eksprimentering med løvtynne kjeks. Så langt finner du 4 varianter på bloggen Løvtynne kaffekjeksLøvtynne appelsin og kanel kjeks, Løvtynne sjokoladekjeks og  Løvtynne pepperkaker 0g her kommer den femte  varianten,perfekt til julebaksten,nemlig Løvtynne gløggkjeks .
Om du vil prøve løvtynne gløggkjeks som ett alternativ til julebaksten i år ,trenger du følgende til ca 30-40 stk.

               300g mel                 /              300g de harina
              150g smør               /         150g de mantequilla 
             en klype salt              /             un pincho de sal
               5ss gløgg                /           5 cucharadas gløgg
          1ts vaniljesukker         /    1 cucharadita de azucar vanillado
            2ts bakepulver          /     2 cucharaditas de levadura royale
                 1 egg                    /                    1 huevo
             200g sukker             /              200g de azucar
             50g mandler            /             50g de almendras

Begynn med å ha sukker , gløgg og smør i en bakebolle . Smøret ditt bør være kjøleskapskaldt. Kjør det på høy hastighet til det hele er godt blandet. Jeg brukte rødvinsgløgg,fordi det er den jeg liker best.
 Pisk så egget ditt før du har det oppi sukker og smørblandingen og lar det blandes videre. Mal 50 g mandler i en foodprocessor og rør dem inn i deigen. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og sikt dem inn i deigen litt etter litt. Det blir en veldig klissete deig , men det er slik den skal være.
Når alle ingrediensene er godt blandet skraper du deigen over på litt plastfolie. Rull deigen sammen til en rull ,og pakk den godt inn i plastfolien din, før du legger den i fryseren i minst 30 minutter. Min lå i godt over en 1 time,det gjør ikke noe om den ligger litt lengre heller. Imens forvarmer du ovnen din til 200 grader.
Ta så deigpølsen ut av fryseren og bruk en veldig skarp kniv til å skjære løvtynne skiver av pølsa. Legg skivene på en bakepapirkledt stekeplate og stek så kjeksene midt i ovnen i 7-9 minutter. Disse kjeksene siger litt ut under steking så ha litt avstand mellom kjeksene på bakeplaten din.
 I mellomtiden legger du resten av deigpølsa tilbake i fryseren ,kjeksene må være kalde i det de går i ovnen for at de skal bli skikkelig sprøe ,så skjær opp i puljer.De løvtynne gløggkjeksene er ferdige når de begynner å bli litt gyllene i kantene.
La de så avkjøles på stekeplaten ett par minutter før du flytter dem over på rist. De er fortsatt myke når de kommer ut av ovnen så derfor er det viktig å la dem ligge en liten stund på bakeplaten før de flyttes på.
 Om du får problemer med å skjære opp deigpølsa, kan det være lurt å holde kniven du bruker under litt rennede varmt vann slik at eggen er varm, da går det lettere å skjære jevnt og tynt. 
Disse gløggkjeksene får en litt myk kjerne i midten og har en svak smak av gløgg og mandel, noe som er en supergod kombinasjon. Jeg syntes de var veldig gode og ungene i huset spiste også fornøyd i vei.Håper du fikk lyst til å bake litt til jul nå. Prøver du noen av mine oppskrifter til jul blir jeg veldig glad for tilbakemelding,enten her inne eller på instagram.
                                 Ha en fin førjulsdag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario