miércoles, 17 de diciembre de 2014

Sjette alternative slag;Fetaostkjeks med oliven

I disse tider med alt søtt som serveres kan det være greit med litt salt som motvekt. Disse fetaostkjeksene med svart oliven kan da være ett godt alternativ. De smaker nydelig og passer perfekt sammen med litt serrano skinke nå i disse juletider.
 For hvem har sagt at alle de syv slagene trenger å være søte, de kan jo være det motsatte også.Om du fikk lyst til å prøve disse trenger du følgende til ca 35 kjeks;


                200g mel            /            200g de harina
             150g fetaost          /         150g de queso feta
          60g svarte oliven      /     60g de aceitunas negras
               60 g smør            /          60g de mantequilla

Begynn med å ha melet ditt i en bakebolle og deretter smuldrer du fetaosten din ned i melet. Bruk hendene og kna fetaosten din godt inn i melet.
Deretter hakker du de svarte olivenene dine i små biter , fjern steinene om du bruker oliven med steiner, og ha dem deretter i bakebollen sammen med smøret ditt. Kna det hele sammen til en fast deig med hendene dine, det er gjort på ett par minutter.
Du får en veldig elastisk deig, pakk den så inn i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet ditt i 1 time. I mellomtiden varmer du ovnen din til 175 grader og kler bakeplaten med bakepapir.
Etter en time tar du deigen din ut og kjevler den ca 1cm tykk på ett melet bakebord. Trykk deretter ut kjeksene dine ved hjelp av utsikkere. Jeg valgte å bruke stjerner og hjerter denne gangen, julen til ære, men her er det fritt frem. 
Antallet kjeks kommer også selvsagt ann på størrelsen på utsikkerene dine, jeg fikk 35 kjeks med mine former. Legg deretter kjeksen på bakeplaten og stek dem midt i ovnen på 175 grader i 12-15 minutter.
Kjeksene er ferdige når de begynner å bli gyllene i kantene , de forandrer ellers ikke fargen så mye under steking så følg med underveis. La kjeksene avkjøles ett par minutter på stekebrettet før du flytter dem over på rist.
Jeg syntes disse smakte supergodt og minstemann i i huset hadde samme mening. Passer ypperlig sammen med litt ost , druer og rødvin, og jeg kan love deg at det smaker godt med litt salt innimellom alt det søte. Håper du fikk lyst til å prøve disse som ett alternativt slag til jul. Om du prøver blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger enten her inne eller på instagram.
                                Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario