lunes, 29 de diciembre de 2014

Sjokolade dyppede appelsiner

Litt ekstra godterier og kos må man ha i romjulen , og disse sjokolade dyppede appelsinene er ett veldig godt alternativ til romjulskos. Det tar litt tid å lage disse, men det er slett ikke vanskelig . 
 Resultatet er vel verdt ventingen, stol på meg. Dette er dessuten en ypperlig gave å gi bort i disse juletider, garantert noe vertinnen ikke har fått før.Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende;

                3appelsiner                 /               3 naranjas
                     vann                       /                    aqua
               400g sukker                 /            400g de azucar
        200g mørk sjokolade          /      200g de chocolate negro

Begynn med å vaske appelsinene dine godt, jeg brukte økologiske appelsiner  og det er helt klart det beste, men det går fint med vanlige også bare husk å vask dem godt. Skjær deretter appelsinene dine i 5 mm tykke skiver, jeg brukte brødskjæreren til å skjære opp mine og det gikk helt smertefritt.
Ha deretter riklig med vann i en vid kjele og la det koke opp. Ha så appelsinskivene i vannet og la de småkoke i 10 minutter, det er viktig at det ikke fosskoker og at du ikke rører i appelsinskivene. Når de ti minuttene har gått tar du kjelen av platen og har iskaldt vann i slik att appelsinskivene blir raskt kalde.
Ha så 400g sukker og 2 dl vann i den samme vide kjelen og la det koke opp. Deretter har du appelsinskivene forsiktig tilbake i kjelen i det som nå har blitt til sukkerlake. Det samme gjelder nå som før , ikke rør i appelsinskivene og ikke la det fosskoke.
La så appelsinskivene dine småkoke i 1 time,dytt dem forsiktig ned i sukkerlaken innimellom, men ikke rør rundt. Ideen er at appelsinskivene skal beholde formen sin. Etter en times småkoking tar du appelsinskivene forsiktig opp og legger dem på en rist til tørking. La dem ligge på risten til dagen etter.
Dagen etter smelter du den mørke sjokoladen din i mikroovnen eller over vannbad, om du ikke er så heldig som meg å ha en sjokoladesmelter. Dypp deretter halve appelsinskiven din i den mørke sjokoladen og legg så appelsinskivene tilbake på tørk på rist. Det kan hende du må ta en smørekniv til hjelp for å få sjokoladen jevnt fordelt.
La deretter appelsinskivene dine få tørke på rist igjen og deretter er de klare til å nytes. Disse er veldig søte så jeg liker mine best til dessert sammen med litt vaniljeis, men det er opp til deg. De kan fint spises som de er.
 Kombinasjonen appelsin og sjokolade er jo slettes ikke å forakte og skallet på appelsinene kan trygt spises det er helt mykt og smaker heller ikke bittert. Annbefaler deg å prøve disse , litt annerledes julegodteri.
                              Ha en fin romjulsdag videre!No hay comentarios:

Publicar un comentario