viernes, 19 de diciembre de 2014

Julefredagstapas; Varme tartletter med smeltet brie

Fredag og 5 dager igjen til jul, og jeg vender snuta hjem til gamlelandet i dag. Jeg gleder meg som ett lite barn og det skal bli så deilig å komme hjem. Fredag og da er det jo tapastid her på bloggen, nå i disse ofte stressende førjulstider så blir det i dag en enkel tapas som man fint kan jukse litt med, men den smaker som om du har stått timesvis på kjøkkenet og forberedt den, så vinn vinn med denne tapasen.
  Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende til 16 små munnfuller;

    16 ferdigkjøpte tartletter     /                16 tartaletas
                200g brie                /            200g de queso brie
          tyttebærsyltetøy            /   mermelada de arandanos rojos

Her er det beregnet at du skal jukse litt, kjøp ferdige tartletter hos bakern eller i hvilken som helst daglivareforretning som fører disse. Tartletter er små minipaiskall som er ferdigstekte og som kan fylles med all verdens herligheter. Smaker godt og letter betraktelig på arbeidspresset i en stressende førjulstid.
Ta så frem brie osten og skjær av den hvite litt harde kanten på utsiden. Fordel så riklig med ost i hver enkelt tartlett. Det er ikke så nøye hvordan det ser ut osten kommer til å smelte alikevel.
Sett så tartlettene på ett stekebrett midt i ovnen på 180 grader. La dem stå inne i 5-10 minutter. De er ferdige når osten begynner å boble og det blir som ett lite "skall" på toppen av osten.Ta dem ut og ha litt tyttebærsyltetøy på toppen av hver tartlett og voila så har du en utrolig velsmakende og lettvint tapas ferdig.
Som sagt perfekt til førjulsfredagskos og utrolig lettvint å lage. Jeg spiste 5 på rappen og mannen i huset like så , så det sier litt om hvor gode disse små munnfullene er. De smaker best varme eller litt lunkne.
Håper du fikk lyst på litt tapas innimellom all julemat og julegodteri. Følg gjerne med meg hjem til norge på julefeiring via instagram , Bakemester Snipp heter jeg der også. Håper du titter innom før julaften også,det kommer fortsatt litt julegodt her på bloggen.
                          Ha en riktig fin førjulsfredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario