viernes, 26 de diciembre de 2014

Julefredagstapas; Foie gras mousse

Fredag igjen og da regner jeg med at julaften er vel overstått for de fleste, inkludert ribbe, pinnekjøtt ,lutefisk eller hva du nå enn har spist. Da kan det kanskje passe med litt tapas nå midt i romjulen eller kanskje du vil servere tapas på nyttårsaften som er like rundt hjørnet. 
Uansett denne tapasen er det litt luksus over, og den er lett å lage pluss at den kan forderedes på forhånd , kjekt sånn i disse juletider hvor man heller vil være sammen med familie og venner enn å stå på kjøkkenet. At den i tillegg smaker nydelig er jo også en fordel. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende; 

                80g foie gras                /                80g de foie
       1 lite beger gresk yoghurt     /              1 yogur griego
             tranebærsyltetøy            /   mermelada de arandanos rojos
                  fritert mais                 /                     kikos

Begynn med å ta foie grasen din ut av kjøleskapet slik at den holder romtemperatur ha deretter foieen i en bolle sammen med den greske yoghurten.
Deretter bruker du en stavmikser og mikser det hele godt til du har en klumpefri og silkemyk mousse. Det tar ett minutt eller to og det kan hende du må bruke en slikkepott for å få alt godt blandet , men det er ingen hokus pokus .
Så er det klart for å fylle små serveringsglass med litt tranebærsyltetøy, om det skulle være vansklig å få tak i går det like bra og smaker like godt med blåbærsyltetøy. Jeg bruker små serveringsglass av plast,jeg mener å huske å ha sett dem hjemme i norge på Nille. Fyll bunnen på de små serveringsglassene med syltetøy, dekk bunnen godt. 
Deretter fyller du opp med foie gras mousseen og så var det hele klart. Kjapt og enkelt men veldig godt og med foie gras blir det jo fort luksusfølelse over det hele. 
Jeg pyntet også med noen tørkede tranebær og litt salte friterte maiskorn, eller kikos som de heter på spansk. Det er slett ikke nødvendig , men det blir jo veldig fint da.
Spises med skje og nytes sammen med noe kaldt å drikke. De kan fint lages en god stund i forveien og oppbevares i kjøleskap, men du bør sette dem i romtemperatur en stund før de serveres slik at de ikke er helt kalde når de spises, da kommer foie gras smaken mye bedre frem. Enkelt og greit , håper du fikk lyst på litt tapas nå i romjulen. Følg gjerne min romjul på instgram, Bakemester Snipp heter jeg der også. 
                               Ha en fin romjulsfredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario