martes, 25 de marzo de 2014

Sjokoladevafler på vaffeldagen

I dag er det Vaffeldagen,som er en svensk tradisjon om jeg har forstått det rett. I dag er det altså vår frues dag,til minne om at det var denne dagen Maria fikk beskjed om at hun var gravid med Jesus, om du sier det fort på svensk så høres det ut som vaffeldagen(våffeldagen), og det er visst derfor den 25 mars har fått status som vaffeldagen. Det er altså 9 måneder igjen til jul.
Vel her kommer en oppskrift om du skulle bli fristet til å feire vaffeldagen i dag. Disse sjokoladevaflene er utrolig populære her i heimen og forsvinner nesten før de er ferdig stekte.Om du vil prøve trenger du følgende;

            4,5dl mel             /           4,5dl de harina
           100g smør           /       100g de mantequilla
   50g mørk sjokolade   /       50g de chocolate negro
           2ss kakao           /           2 cda de cacao
     1ts vanilje essens     /    1ctda escencia de vanilla
     2ss creme fraiche     /      2cda de creme fraiche
               3egg                /                3huevos
            0,5ts salt             /           0,5 ctda de sal
          0,5ts natron          /     0,5 ctda de bicarbonato

Begynn med å måle opp og ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Rør så inn melken din, blandet med creme fraiche, litt etter litt i de tørre ingrediensene, mens du hele tiden rører kraftig slik at det ikke blir klumper.
Smelt deretter den mørke sjokoladen din i mikroovnen eller over vannbad og rør den inn i vaffelrøren.
Deretter pisker du de tre eggene dine sammen i en bolle , før du også rører disse inn i vaffelrøren.
Til slutt smelter du smøret ditt og rører det inn i vaffelrøren din også. Deretter bør vaffelrøren få stå å svelle i circa 30 minutter, om den står litt lenger gjør det ingen verdens ting.
Så er det klart for å varme opp vaffeljernet ditt og steke i vei, det trengs vel knapt noen instrukser på det tenker jeg ,de fleste har nok stekt en del vafler i sitt liv. 
Av denne røren får du 12 vaffelplater. Disse smaker helt fortreffelig med litt bringebærsyltetøy og en klatt krem på,eller de kan helt utmerket spises som de er også.
 Vel ha en fin vaffeldag videre, og om du vil følge meg på vaffeldagen kan du gjøre det på instagram, der heter jeg også Bakemester Snipp.
                                  Ha en fin Vaffeldag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario