miércoles, 5 de marzo de 2014

Gelee kjeks

Jeg surfer mye rundt på nettet for å bli inspirert av andre matbloggere og noen ganger finner jeg oppskrifter som jeg bare må prøve med en gang, som denne oppskriften på jello cookies som jeg fant på bloggen  i heart nap time. En regnfull ettermiddag ble disse gelee kjeksene lagd til stor jubel av de minste i huset.
 De smaker dessuten kjempegodt og er absolutt ideelle til barneselskaper. De er heller ikke så veldig kompliserte å lage så det er bare å sette igang. Her kommer min versjon av geleekjeks. Om du vil prøve trenger du følgende;

             400g mel              /            400g de harina
            340g smør            /        340 g de mantequilla
           225g sukker          /             225g de azucar
              1 egg                   /                 1 huevo
       1,5 ts bakepulver       /     1,5 cdta de levadura royale
    1,5 ts vaniljeekstrakt     /     1,5cdta extracto de vanilla
         4 pakker gelee        /        4 paquetes de gelatina

Sett ovnen din på 175 grader. Ha sukker og smør i bakebollen din og pisk det hvitt og "fluffy", det er viktig at smøret ditt er romtemperert. Ha deretter i egget og vaniljeekstrakt og pisk godt. Ha så i melet og bakepulveret.
 Pisk videre til du får en fast men litt klissete deig. Vær klar over at dette er en veldig stor porsjon så kjør kjøkkenmaskinen din på lav hastighet ellers kan det fort bli deig over hele kjøkkenet.
Del så opp deigen din i fire like porsjoner, så er det klart for å blande inn de fire ulike geleene. Jeg brukte fersken gelee, de ble til oransje kjeks, drue gelee de ble til lilla kjeks, kirsebær gelee som ble til rosa kjeks og til slutt tutti- frutti gelee som ble til de grønne kjeksene.
Ha 2 -4 spisekjeer med geleepulver i hver deigklump og kna det hele godt inn. Hvor mange spiseskjeer du trenger kommer litt ann på hvor strekt smaksatt geleepulveret ditt er. Smak deg frem rett og slett, det blir litt spising av deig, men den smaker slett ikke vondt så det får man overleve.
Tutti-frutti geleen og fersken geleen min ga ikke mye farge til deigen så jeg tilsatte en dråpe eller to med grønn og oransj konditorfarge slik at de skulle bli riktig streke i fargen, men du trenger ikke det, de smaker godt selvom de ikke er så sterke i fargen, men barna synes jo det er veldig stas med fargerik mat så da tilsatte jeg litt farge.
Trill så deigene ut til kuler og rull så kulene i litt geleepulver. Pass på at de blir godt dekte med geleepulveret. Deretter legger du ca 12 kuler på ett bakepapirkledt stekebrett, ha litt mellomrom mellom hver kule.
 Bruk så bunnen på ett helt vanlig kjøkkenglass og trykk kjeksene flate.Kjeksene stekes så midt i ovnen på 175 grader i 8 -10 minutter. La kjeksene avkjøles ett minutt eller to på stekebrettet før du flytter dem over på rist til de avkjøles helt.
Som sagt dette er en sikker hit blandt barn perfekte til barneselskap. Hvilke smaker du får avhenger jo også av hvilken gelee du bruker så her er det bare å prøve seg frem til en favoritt. Min var helt klart drue, de var akkurat passe søte etter min smak.Jeg fikk litt flashback til barndommens bruspulver når jeg prøvesmakte den første geleekjeksen, det er litt av effekten du får av å ha rullet kjeksene i geleepulveret.
Som alt ellers i Amerika er dette en stor oppskrift , jeg fikk ca 50 kjeks ut av min oppskrift, dette kommer jo også litt ann på størrelsen på deigkulene dine, men som sagt det blir mange geleekjeks. Disse holder seg fint i 2-3 uker i en tett boks, om de ikke blir spist opp lenge før det da.
Deigen du får er også ideell for barn å jobbe med, den er lett formlig og klistrer seg ikke fast, minner faktisk litt om modell leire i konsistensen så med andre ord her kan små hender fint få hjelpe til.
 Håper du ble inspirert til å prøve, om du gjør det blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger både her på bloggen og på instagram, der finner du meg også som Bakemester Snipp.
                                 Ha en fin bakedag videre!

3 comentarios:

 1. Vet du hvordan disse er me norsk gele?

  Unni

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Hei Unni Har ikke prøvd med norsk gelee, men tror fargen kommer ann på typen gelee du bruker, jordbær etc blir nok rosaaktig kan jeg tenke meg. Smaken blir jo god uansett så om det er fargen det står på får du heller jukse litt med konditorfarge. Om du prøver hører jeg gjerne fra deg om hvordan det gikk Hilsen Helene

   Eliminar
 2. Hei Helene. Ser du etterspør feedback på hvordan disse kjeksene blir med norsk gelé. Jeg har prøvd disse med blåbær, sitron, kiwi og bringebær for å få 4 forskjellige farger. Mine ble dessverre ikke like fine som dine da mine fløt utover og ble veldig tynne. Måtte også ha store mengder konditorfarge for å få grei farge på dem. Sitron og blåbær ble supergode, og kiwi her ok. Bringebærkjeksene måtte dessverre kastes fordi jeg ble litt vel ivrig med gelépulveret. Ble for opptatt av smaken og før jeg viste ordet av det var nesten hele boksen blandet i deigen (ca 9 ss)! Takk for oppskrift, kommer nok til å prøve disse igjen :) Kommer til å legge ut bilde av kjeksene på instagram: miss_grips en av de nærmeste dagene hvis du vil ta en titt.

  ResponderEliminar