viernes, 14 de marzo de 2014

Fredagstapas; Hummusfylte minipaprika

Fredag og tapastid igjen,denne gangen en vegetarisk variant som er utrolig frisk og god,at den i tillegg er lett og lage og kan forberedes i god tid før ett eventuelt selskap er helt også klart på pluss siden. 
Liker du ikke paprika kan hummusen fint serveres som dipp på ett tapasbord også, den kan brukes til absolutt alt. Om du vil prøve trenger du følgende;

       mini paprika        /       mini pimientos
      200g kikerter       /   200g de garbanzos
         1/2 sitron           /         1/2 limon
    1/2 hvitløksfedd     /     1/2 diente de ajo
        2-3 ss melk        / 2-3 cucharas de leche
      1ss olivenolje      /    1 cuchara de aceite
             salt                /            sal
          pepper             /          pimienta
      paprikapulver      /      pimenton dulce

Begynn med å skylle av kikertene dine om du bruker ferdig kokte. Koker du selv må du begynne med å koke kikerertene dine myke. Ha dem så i en blender sammen med olivenolje, saften fra den halve sitronen din,litt salt og pepper og ett halvt hvitløksfedd. Kjør blenderen på full styrke til kikerertene er most.
 Ha så i 2-3 spiseskjeer melk til du får den ønskede silkemyke konsistensen på hummusen din. Til slutt har du i litt paprikapulver og så er hummusen din ferdig. Vask mini paprikaene dine, skjær av toppen og ta ut frø og innmat. Vask dem gjerne litt inni også , slik at det ikke sitter noen små frø igjen. Så bruker du en teskje til å fylle mini-paprikaene opp med hummus , og vanskligere enn det er det ikke.
 Tapasen er ferdig på under halvtimen og som sagt smaker den nydelig. Hummusen rekker til å fylle ca 12 mini-paprikaer, eller du får en mellomstor bolle dipp om du heller velger å bruke hummusen din som det.
Sunnere snack eller tapas enn dette skal du lete lenge etter, denne tapasen kan nytes med god samvittighet.Håper du fikk lyst til å prøve, om du har lyst har du også muligheten til å følge Bakemester Snipp på Instagram.
                                     Ha en fin fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario