domingo, 9 de febrero de 2014

Valentines/morsdags pannekaker

Snart Valentines og hjemme i Norge er det morsdag i dag,da trengs det jo definitivt noe som kan serveres alle mammaer,kjærester og koner på senga og som småtroll kan være med på å lage,løsningen på det ;pannekaker. Lett å lage og noe som alle liker. Denne gangen med ett hjerte i midten slik at den man serverer vet at man er satt pris på. 
Skulle gjerne vært hjemme i norge og servert pannekaker til mammaen min , men da det ikke går så får jeg heller dedikere dette blogginnlegget til henne. Mamma du er verdens beste,lover å lage pannekaker til deg når jeg kommer hjem. Om du vil lage hjertepannekaker til din mamma,kjæreste eller kone trenger du følgende;

            2,5l mel                 /              2,5dl de harina
        en klype salt             /             un pincho de sal
            6dl melk                /               6dl de leche
              3 egg                  /                  3 huevos
            3ss smør              /      3 cucharas de mantequilla
    0,5ts kardemomme    /     0,5cucharadita de cardamomma
      rød konditorfarge      /                   colorante rojo

Begynn med å smelte smøret ditt. Ha deretter mel,salt og kardemomme i en bolle. Rør deretter inn melken litt etter litt,rør hardt og jevnt slik at røren ikke klumper seg. Deretter pisker du inn ett og ett egg og til slutt pisker du inn det smeltede smøret.Da skulle røren din være ferdig.
 Nå trenger du en bolle til som du heller ca 1/3 av røren over i , deretter rører du inn rød konditorfarge til du oppnår den fargen du ønsker å ha på pannekakehjertet ditt.
Varm så opp stekepannen, med en klatt smør i, på middels varme. Nå trenger du en hjertekakeform. Legg den ca midt i stekepannen og hold den nede med en finger, mens du sakte "fyller" i med den rosa pannekakerøren.
 Når den så begynner å stivne "fyller" du opp rundt hjertet med vanlig pannekakerøre, la det stivne ett par sekunder før du så fjerner hjerteformen. Så er det bare å steke ferdig pannekaken på vanlig måte. Veldig enkelt og greit,ikke vanskelig i det hele tatt .
Har du småtroll i huset kan jeg love deg at disse blir en suksess,dessuten er pannekaker ideelt å lage sammen med småtroll, de klarer det meste selv. Dessuten blir de også spist opp,selvgjort er velgjort som det heter.
 Da gjenstår det bare å finne en mamma ,en kjæreste eller en kone ett sted som disse kan serveres til. Men det regner jeg med at dere klarer selv.Da skulle frokosten være klar til Valentines dagen. 
                    Ha en fin morsdag videre alle sammen!

No hay comentarios:

Publicar un comentario