viernes, 14 de febrero de 2014

Valentine fredagstapas; Rødbete hummus -Hummus de remolacha

Da var Valentine dagen her ,til glede for noen og til ergrelse for andre. Jeg synes det er topp og feirer med å presentere en Valentine tapas her på bloggen,det er jo fredag, og liker du ikke Valentine så kall den bare for den vanlige fredagstapasen her på bloggen.
 Denne er superenkel å lage men smaker gull ,og ingrediensene er heller ikke avskrekkende, du har dem kanskje allerede i hus. Vel verdt ett forsøk denne her, dessuten er dette en veldig sunn tapas. Om du vil prøve trenger du følgende;

   150g kikererter     /           150g de garbanzos
     100g rødbete      /    100g de remolacha cocida
   1/2 hvitløksfedd    /            1/2 diente de ajo
        1/4 sitron          /              1/4 de limon
        olivenolje         /               aceite de oliva
            salt               /                    sal
          pepper           /              pimienta negra
           brød              /                    pan

La vannet renne av kikerertene dine og ha dem i en foodprocessor. Kutt opp rødbeter og ha dem i foodprocessoren også ,sammen med saften fra ca 1/4 sitron,ett par klyper salt,pepper og ett halvt fedd hvitløk.Ha i en klunk olivenolje, bruk ekstra virgin om du får tak i det. Kjør på full styrke i ett par minutter til alt er godt blandet og du får en grøtaktig konsistens.
 Smak til ,det kan hende du foretrekker den litt saltere eller litt syrligere, ha i sitronsaft og salt etter smak i så tilfelle.Bruk en pepperkakeform og trykk ut hjerter i brødskivene dine, jeg liker å bruke grovt brød med mye korn i til denne tapasen, men om du foretrekker loff går det også fint. Rist brødhjertene dine i en brødrister.
 Deretter legger du opp rødbetshummusen i en litt mindre hjerteform på toppen av de ristede hjertebrødene, trykk rødbetshummusen godt ned i formen ved hjelp av en teskje,dra så forsiktig hjerteformen vekk og voila tapasen din er klar.
 Om du ikke er Valntines fan er denne tapasen enda letter å lage. Skjær vekk skorpene på brødet, rist og deretter er det bare å smøre på rødbetshummusen.
 Utrolig lettvint å lage, men smaker himmelsk. Av denne oppskriften får du ca 12 tapas. Håper du får en fin Valentine dag i dag.

 Husk å fortelle noen at du er glad i dem i dag , om det er en venn, kjæresten, mammaen din eller barna dine er ikke viktig, det viktigste er å si det. Min Valentine dag kan du følge på Instagram under Bakemester Snipp.
                                Ha en fin Valentines fredag!

2 comentarios:

 1. Spennende variant.
  Er det hermetiske eller bare kokte rødbeter du bruker?

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Denne gangen brukte jeg vanlig kokte, men du kan fint bruke hermetiske også Litt hipp som happ. Verdt ett forsøk smaker fortreffelig
   Ha en fin kveld

   Eliminar