martes, 11 de febrero de 2014

Valentines kombinert banan og vaniljekake

Kake må man ha til Valentines dagen og da helst med hjerter ,selve symbolet på kjærlighet. Denne kaken er en litt annerledes i og med at den kommer med ett innebygd hjerte. Slett ikke så vanskelig å lage, og dessuten ser den veldig proff ut, med denne kaken imponerer du garantert.
  Du må lage to forkjellige formkaker ,men de er ikke vanskelige,du må bare beregne litt tid til avkjølig og steking av kakene. Om du vil prøve trenger du følgende til den første rosa banankaken;

    100g romtemperert smør    /        100g de mantequilla
              150g sukker              /          150g de azucar
                  2 egg                    /               2 huevos
               225g mel                /            225g de harina
            2ts bakepulver            /    2 cuhcharaditas de levadura
               0,5dl melk                /            0,5dl de leche
         2 modne bananer          /                2 platanos
          rød konditorfarge           /              colorante rojo

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader. Ha smøret og sukkeret i bakebollen din og pisk det hvitt. Ha deretter i ett og ett egg, pisk godt mellom hvert egg. Sikt deretter i mel og bakepulver. Ha i melken. Ha deretter i rød farge til du får den rosa fargen du ønsker å ha på hjertet ditt. Mos bananene dine med en gaffel og vend dem inn i røren til slutt.
 Hell så røren opp i en bakepapirkledt brødform , banankaken stekes så midt i ovnen på 180 grader i 50-60 minutter. Følg med mot slutten av steketiden og bruk en stekepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Ta kaken ut av formen og la den avkjøles på rist.
Den bør få ligge ett par timer slik at den er ordentlig avkjølt. La den gjerne ligge en stund i kjøleskapet også, før du gjør deg klar til å skjære den opp i skiver og stikke ut rosa hjerter i skivene. Jeg brukte en kakeutstikker jeg hadde liggende til å trykke ut hjertene med. Det blir en del kakerester som du ikke har brukt for, du skal bare bruke de utskjærte hjertene. Disse restene kan du enten spise opp , eller ta vare på dem så skal du få en oppskrift med dem i morgen her på bloggen.
 Deretter er det klart for å lage kake nummer to, vaniljekaken som skal dekke de rosa hjertene dine. Til vaniljekaken trenger du akkurat de samme ingrediensene som til banankaken ovenfor, men du utelater bananene og erstatter dem med ;

   1,5ts vaniljeekstrakt       /  1,5cucharadita de extracto de vanilla
100g sjokoladeknapper   /      100g de botoncitos de chocolate

Fremgangsmåten er akkurat den samme som beskrevet ovenfor, men det siste du gjør er å vende inn sjokoladeknappene og vaniljeekstrakt istedetfor bananer.
Deretter heller du litt av røren til vaniljekaken i bunnen av en bakepapirkledt brødform. Sett så de rosa banankakehjertene rett opp og ned , med spissen "festet" i vaniljekakerøren. Fyll så opp på sidene og toppen av hjertene med vaniljekakerøren. Også denne kaken stekes på 180 grader midt i ovnen, men denne trenger ca 40 minutter på å bli ferdig.
Kjenn etter med en stekepinne på siden av kaken og følg med mot slutten av steketiden slik at kaken ikke blir brent.Avkjøl så kaken helt på en rist før du skjærer den i skiver og serverer. 
Det er viktig at den er helt avkjølt før du skjærer i den ,ellers smuldrer kaken opp og du ser ikke hjertet tydelig. Denne smaker nydelig med kombinasjonen av banan og vaniljekake. Dette er også en sikker vinner hos småtrolla i huset.
 Om du vil gjøre enda mer stas på denne kan du ha litt rosafarget melisglasur på toppen,men det er slettes ikke nødvendig den smaker veldig godt bare som den er. Denne kaken kan fint fryses, så kan du jo ha den på lur frem til selve Valentines dagen.
                                    Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario