lunes, 17 de febrero de 2014

Klassisk honningkake med kokos

Månedens utfordring på bloggen Søta Saker er Vardag eller hverdag som vi sier på norsk. Vel, som kjent så er det jo nettopp hverdagene det er flest av i året , så etter alle Valentines oppskriftene kommer det nå en enkel og god hverdagskake,nemlig klassisk honningkake med kokos.
 Denne oppskriften kommer fra min bestemors håndskrevne oppskriftsbok, og er en typisk bestemorkake som dukker opp på alle bestemødres kaffeselskap og som til tross for sitt hverdagslige utseende smaker nydelig.Dette blir også mitt bidrag til Månedens Søtsak. Om du vil prøve deg på en enkel og saftig hverdagskake trenger du følgende til selve langpannekaken;

        1,5 dl kokos        /            1,5dl de coco
         125g smør         /        125g de mantequilla
     2dl brunt sukker    /          2dl azucar moreno
             2 egg             /               2 huevos
        2ss honning       /         2 cucharas de miel
          3,5dl mel          /            3,5dl de harina
      1ts bakepulver    /   1 cucharadita de levadura Royale
         1,5dl melk                      1,5dl de leche

Til kakeglasuren trenger du følgende;

          75g smør          /       75g de mantequilla
      0,5dl honning       /          0,5dl de miel
          2ss mel           /      2 cucharas de harina
          2ss melk          /      2 cucharas de leche
          2dl kokos        /           2dl de coco

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader, og kle en 20x30cm langpanne med bakepapir. Deretter rister du kokosen din i en stekepanne på middels varme, rør om hele tiden og pass på at kokosenikke brenner seg. 
Du rister både kokosen til kaken og til glasuren altså 3,5dl kokos til sammen. Ha så brunt sukker og smør i bakebollen og pisk det porøst, deretter har du i ett egg om gangen og pisker godt imellom hvert egg.
 Ha så i honningen. Bland sammen mel ,kokos og bakepulver i en bolle og ha blandingen i kakerøren vekselvis med melken. Ha så kaken over i langpannen og stek den midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter,til den er halvstiv , men fortsatt litt klissen inni.
 I mellomtiden lager du kakeglasuren. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp på middels varme. La glasuren småkoke noen minutter under stadig omrøring. pass på at det ikke blir for varmt ,glasuren kan lett brenne seg.
Når kaken så har stått i ca 20 minutter, og er stiv på toppen men fortsatt litt klissen inni,tar du den ut av ovnen , bre over glasuren med en slikkepott.
 Øk så temperaturen på ovnen din til 200 grader og stek kaken videre ica 10 minutter til. Kaken skal få en gyllen overflate. Avkjøles på rist og bør oppbevares kjølig i en tett boks.
 Dette er en utrolig saftig og smakfull kake, og den holder seg fint i tre -fire dager. Det går også utmerket og fryse kaken,den holder seg ca 3 måneder i fryseren ,så denne er det lurt å ha på lur om du skulle får uventet besøk.

 Håper du fikk lyst til prøve deg på denne hverdagskaken, om du gjør det blir jeg veldig glad for å høre hvordan det gikk.
                                   Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario