viernes, 22 de marzo de 2013

Påskegodis

Godteri hører påsken til og som regel spises det altfor store mengder både av store og små. Jeg har prøvd meg frem til en litt sunnere variant av gelegodteri, som dessuten barna fint kan være med på å lage, og de ble stor suksess her i huset.
 Veldig lettlagede og det trengs ikke mange ingrediensene heller,om du vil prøve trenger du følgende;

         2 ss gelatinpulver            /  2 cucharas de gelatina en polvo
3-6 dråper flytende natreen       /     3-6 gotas de natreen liquido

Dette er basen for å lage geleegodteri,deretter er det bare fantasien som setter grenser for hvordan disse smakssettes. Vi brukte det vi hadde i huset denne gangen, men bruk fantasien og prøv gjerne andre smaker, det viktigste er at du må bruke noe som er flytende.
 Vi brukte disse denne gangen;

         appelsin           /             naranja
            sitron             /               limon
       blodappelsin     /     naranja sanguinea
        blåbærsaft       /    zumo de arandanos

Slik gjør du, begynn med å presse saften ut av appelsinen din, du bør ha ca 1dl væske når du er ferdig, holder det ikke med væsken fra en appelsin bruk en til. Ha appelsinjuicen din i en kjele og varm den opp. Ha i de 2 spiseskjeene med gelatinpulver og rør kraftig om til pulveret er oppløst, ha også i natreen dråpene. 
Min appelsin var ganske så søt så det holdt med 4 dråper natreen. Smak deg frem, til sitronen for eksempel brukte jeg 6 dråper og kunne med fordel ha hatt i ett par til. Når gelatinpulveret er oppløst har du blandingen over i sjokoladeformer eller isbitformer. Settes så i kjøleskap til de stivner og vips litt sunnere og veldig gode gelegoteri er ferdig til å nytes.
Deretter gjorde vi det samme med en blodappelsin, en sitron og blåbærsaft og vi fikk dermed 4 forskjellige smaker og farger på vårt geleegodteri. Sitronen ble gule,appelsinen oransje,blåbærsaften mørk lilla og blodappelsinen rød oransj. 
Min favoritt var den av  blåbærsaft. Altså prinsippet er at du trenger 1 dl væske til 2 spiseskjeer gelatinpulver, hvor mange dråper søtningsmiddel man trenger er det best å smake seg frem til. La fantasien løpe løpsk, jeg har allerede planer om å teste ut med kaffesmak, mangojuice, tranebærjuice og eplejuice. Si gjerne ifra om du har andre ideer. Dette er dessuten veldig morsomt for barna å være med på, mine småtroll var veldig fasinerte av det hele og fulgte nøye med på hele prosessen,blir ekstra godt når men lager det selv.

De målte opp ingredienser,rørte rundt og gjorde egentlig det meste bortsett fra å fylle opp i formene,det er kanskje best at det forblir en voksenjobb siden væsken er litt varm. Ett fint tidsfordriv om det skulle bli dårlig vær i påsken. Vi pakket dessuten litt gelegodteri inn i små cellofanposer og slik har vi til å gi bort som påskegaver. Håper du fikk lyst til å prøve
                                      Ha en fin dag videre!


2 comentarios:

 1. Ah, kjempeflott tips! Min mann elsker gummi-snop, men tåler ikke vanlig gelatin (som er laget av svin) pga sin revmatisme. Disse kan jeg jo enkelt lage med storfegelatin! Genialt. :)
  Tips til smak.. Hva med lakrispulver? Bringebær, rips, solbær, jordbær... Alle de gode norske bærsortene... Hylleblomstsaft må jo også kunne bli bra.

  Ha en solfylt påske!

  ResponderEliminar
 2. ÅÅå så fine tips på smaker genialt
  Fint å høre at mannen din blir glad da ,og ikke visste jeg at gelatin er laget av svin så der lærte jeg noe nytt. Håper de smakte

  ResponderEliminar