domingo, 17 de marzo de 2013

Chorizo - tapas muffins

Temaet for denne  Månedens søtsak hos bloggen Søta saker er i mars muffins. Jeg tenkte det kunne være morsomt å delta med en oppskrift på muffins som ikke er søte , da det gjerne er søte muffins vi tenker på når muffins blir nevt.
  Disse er dessuten en storfavoritt her i familien og veldig kjekke å ha i fryseren, jeg har ofte med en i matpakka, i tursekken eller i parken, dessuten passer de veldig godt på tapasbordet istedet for vanlige kjedelige rundstykker.
 Chorizo er dessuten blitt allemannseie og lett å få tak i på butikken,så om du vil prøve trenger du følgende;

           300g mel           /              300g de harina
     1ss bakepulver       /    1 cuchara de levadura royale
           1,5ts salt            /         1,5 cucharadita de sal
   1ss paprikapulver     /        1 cuchara de pimenton
       150g chorizo         /              150g de chorizo
              2 egg               /                    2 huevos
          2,5dl melk           /                2,5 dl de leche 
         100g smør           /           100g de mantequilla
      1 hvitløksfedd         /                1 diente de ajo
   1 liten rød paprika    /        1 pequeno pimienta roja
        1ts oregano          /       1 cucharadita de oregano

Sett ovnen din på 200 grader.Begynn med å finhakke chorizoen, hvitløksfeddet og paprikaen din. Smelt smøret og la det avkjøles. Ha deretter eggene ,paprikapulveret og oreganoen  din i bakebollen og pisk det sammen.
Ha deretter i melken og det nå avkjølte smeltede smøret ,mens du lar vispen gå. Bland så sammen saltet,bakepulveret og melet ditt i en bolle og ha det så i bakebollen din litt etter litt , mens vispen fortsatt går.Tilsett så den finhakkede paprikaen og hvitløksfeddet.
Stans så maskinen din og bruk en slikkepott til å vende inn den oppskjærte chorizoen. Du får en ganske så tykk røre ,som lett lar seg fordele i muffinsformer. Siden røren er såpass "tung" bør muffinsene stekes i muffinsbrett ellers er det stor fare for at de renner ut av formen under steking.
Fyll muffinsformene dine 3/4 fulle ,sett dem i muffinsbrettet og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Jeg liker å strø litt ekstra paprikapulver over dem akkurat før jeg setter dem i ovnen slik at de får litt ekstra farge , men det er helt valgfritt.
Pass på underveis i stekingen da ingen ovn steker helt likt, bruk tannpirkertesten for å sjekke om muffinsene er klare . Stikk en tannpirker inn i muffinsen ,sitter det røre igjen på den, trenger muffinsene dine noe lenger steketid.
La muffinsene avkjøles i ca 5 minutter i muffinsbrettet før du så flytter dem over på rist for å avkjøles helt. Kan med fordel spises varme,det er min favoritt, med en klatt philadelfia krydderost på toppen. Aldeles nydelig!
 Som sagt geniale å fryse ned og deretter ha med i matpakka, veldig godt alternativ til rundstykke ved siden av salat. Jeg har heller aldri ett tapasbord uten disse på plass, chorizo er tross alt typisk spansk og uunværlig i det spanske kjøkken. Så server dem gjerne neste gang du skal ha tapas og la meg gjerne få vite hva gjestene dine syntes.
                                    Ha en fin bakedag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario