domingo, 18 de diciembre de 2011

Sjette slag -Kakemenn

Kakemenn må jeg ha til jul , selvom det i år ikke ble mange menn, men heller alt mellom himmel og jord. Har som tradisjon å hvert år invitere en del av min datters venner til julebakst og juleverksted. Spanjolene er henrykte og alle gleder seg til denne festen hvert år.
Veldig hyggelig og så får spanjolene lære litt om norges tradisjon med 7 salg til jul, for her i sydligere strøk bakes ingenting til jul. I år stod kakemenn på programmet , men med min gigantiske boks med kakeformer midt på bordet ble det som sagt alle mulige slags figurer, både med og uten hjelp av mammaer og pappaer.
 Gøy var det og 5 fornøyde 4-6 åringer gikk stolte hjem med hver sin pose bakst. Oppskriften jeg bruker har jeg funnet hos Trines Matblogg her, det er den eneste som ikke inneholder ingredienser som jeg ikke får tak i her i Spania. Dessuten blir de kjempegode, om du vil prøve trenger du;

             550-650g mel        /              550-650g de harina
              375g sukker         /                375g de azucar
               125g smør          /              125g de mantequilla
               2ts hornsalt         /          2 chucaraditas de hornsalt
                2,5dl vann          /                     2,5dl de aqua

Begynn med å blande sukkeret med melet ditt i en bakebolle. Deretter smelter du smøret ditt og blander det med hornsaltet. Det lukter helt grusomt og bruser og freser, men ta det helt med ro, det skal være slik og kakene blir gode lell. Sett eltekroken på maskinen din og bland inn smørblandingen og vannet, om deigen blir for klissete har du i litt mere mel til du får en fast og fin deig.
Deretter pakker du deigen din inn i plast og lar den ligge i kjøleskapet i minst en time eller gjerne over natten, den kan oppbevares i kjøleskap i ett par dager om du trenger en pause mellom slagene. Så er det bare å finne frem kakeformene og kjevle og sette i gang men den morsomme delen , utstikkingen.
 Om du som meg har 5 små hjelpere på kjøkkenet, i en alder av 4 til 6 år, vær oppmerksom på at det til tider kan oppstå store melskyer og det komplette kaos, og høylytte diskusjoner om hvem sin tur det er til å bruke hjerteformene. Legg kakene på ett stekebrett og stek dem på 200 grader midt i ovnen i 6- 10 minutter. Pass på steketiden for den varierer litt med tykkelsen og størrelsen på kakene dine. Stek store figurer sammen og de små for seg,slik at de trenger mer eller mindre den samme tiden i ovene for å bli gjennomstekte.
Selvom ,som dere ser på bildet , den tradisjonelle kakemannen uteble i år ,smakte kakene fortreffelig og alle var enige om at bedre kake hadde de ikke smakt, selvbakt er velbakt heter det jo. Ha en fin fjerde advent videre!2 comentarios:

  1. Googlet oppskrift på kakemenn og havnet her inne hos deg :)
    Tusen takk for et flott blogg innlegg,denne oppskriften skal jeg sette igang med straks :)

    Ønsker deg og dine en fantastisk jul!

    ResponderEliminar
  2. ÅÅ så gøy Monica ikke noe å takke for er jeg som skal takke for at dere besøker meg her inne . Stikk gjerne innom en annen gang også

    ResponderEliminar