sábado, 31 de diciembre de 2011

Pepperkakecheesecake

Om du vil gjøre suksess med desserten på nyttårsaften så annbefaler jeg virkelig denne. Enkel å lage og den kan med fordel lages dagen før. Garantert suksess og den smaker virklig vidunderlig.
Har ennå ikke møtt noen som ikke liker denne. Om du vil prøve trenger du;

            30 pepperkaker                  /    30 galletas de pimienta
                100g smør                      /        100g de mantequilla
                     3 egg                         /                  3 huevos
                1,5dl sukker                   /           1,5dl de azucar
           200g philadepia ost          /   200g de queso philadelphia
       revet skall av 1 appelsin        /       la piel de una naranja
2ss ferskpresset appelsinjuice  /  2 chucaras de zumo de naranja
        2dl creme fraiche                /         2dl de creme fraiche
             1,5dl melis                      /        1,5dl de azucar glace

Begynn med å smelte smøret ditt, deretter knuser du pepperkakene dine i en pose slik at de blir til fint pulver, spar på litt knust pepperkake til å dekorere med. Du kan fint bruke ferdigkjøpte pepperkaker, det går like fint som hjemmelagede.Legg bakepapir i bunnen av en 20 cm kakeform ,deretter blander du de knuste pepperkakene med smøret og trykker det hele ut i kakeformen.
Stekes så midt i ovnen på 175 grader i 10 minutter. Mens bunnen steker gjør du klar kakens fyll. Begynn med å rive skallet på appelsinen din, det beste er om du får tak i en økologisk appelsin om det ikke lar seg gjøre vask den veldig godt før du river skallet. Deretter presser du ut 2 spiseskjeer saft av appelsinen. I en bolle pisker du egg og sukker, når det er godt pisket etter ca 5 minutter, vender du inn philadelphiaosten. Rør godt  til du får en klumpfri røre, før du til slutt har i appelsinsaften og appelsinskallet
Nå skulle bunnen din være stekt, ta kakeformen ut av ovnen og tilsett røren med fyllet. Sett det hele tilbake i ovnen i ca 40-45 minutter. Se ann steketiden, når kaken har "stivnet" er den ferdig. La kaken avkjøles i formen, den bør være godt avkjølt før du har på toppingen .Den kan gjerne stå i kjøleskapet en stund.
 Toppingen lager du ved å piske creme fraiche sammen med melisen, toppingen blir litt rennende , men den skal være slik og er kaken din godt avkjølt stivner også toppingen raskere.
 Smør toppingen utover kaken din og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter før du serverer. Pynt med pepperkakesmulene du sparte på og en appelsinskive og vips en nydelig dessertkake som virkelig smaker jul.
    Ha en fin romjulsdag videre og en vidunderlig nyttårsaften i morgen!

No hay comentarios:

Publicar un comentario