viernes, 24 de junio de 2011

Calzone

Letingen etter den optimale pizzaen fortsetter og dette er en variant som minner meg veldig om mine barndomsår, båtliv, sene sommerkvelder og calzone i Strømstad på søndagene.
Her er min variant og den var det slett ikke noe usmak på ,kommer høyt opp på favoritt listen. Om du vil prøve , begynn med pizza deigen og til den trenger du;

           2,5dl lunkent vann         /        2,5 dl de aqua tibia
                   15g gjær               /      15g de levadura fresca
                    1ts salt                 /         1 chucaradita de sal
             ca. 450 g mel            /           ca. 450g de harina

Rør ut salt og gjær i det lunkne vannet, og tilsett melet litt etter litt. Det er circa mål på mel mengden fordi noen ganger synes jeg at jeg trenger mer og andre ganger mindre for å få den rette konsistensen på deigen. Bruk eltekroken på kjøkkenmaskinen og la deigen eltes til den blir glatt og fin. Den skal være litt seig.Ha den i en bolle og dekk den til med ett håndkle eller plast, la den heve i ca. 40 min eller til den har blitt dobbelt så stor.
             Til fyllet brukte jeg denne gangen disse ingrediensene;
            tomatsaus                 /       salsa de tomate
         mozarella ost              /        queso mozarella
         emmental ost             /         queso emmental
 1 liten boks sjampinjong   /     1 lata de chapinones
             oregano                  /                oregano 
                 salt                      /                    sal
           1/2 rødløk                /           1/2 cebolla roja
       200g kokt skinke       /         200g de jamon york
               1 egg                  /                 1 huevo

Mens deigen hever seg forbereder du fyllet. Skjær rødløken i små biter. Den kokte skinken skjærer du og så i biter i den størrelsen som passer for deg. Riv osten om du ikke gjør som meg, kjøper ferdig revet.Ha egget i en skål og pisk det godt. Når deigen er ferdig hevet har du den på en melet overflate, jeg delte deigen i 3 biter fordi vi var tre tilbords, det blir ganske store pizzaer jeg måtte legge igjen en liten bit på tallerkenen, så jeg tenker det går like bra å dele den i 4 biter. Hver bit kjevler du ut til en sirkel , på størrelsen med en middagstallerken. På den ene halvdelen av sirkelen legger du fyllet. Strø over litt salt og oregano.

Var obs på at det er en fordel at tomatsausen din er ganske tykk, ellers renner den ut og du får en bløt pizza. Deretter bretter du den andre halvdelen av pizzaen din over, bruk det piskete egget ditt til å pensle kanten med slik at den kanten du bretter over "klistrer" seg til den som ligger på bakebordet. Brett kanten litt innover slik at calzonen din blir tett. Pensle pizzaen med litt egg på toppen og strø over litt oregano.
Pizzaen stekes på 250 grader i 12-15 minutter midt i ovnen ,steketiden avhenger litt av ovnen din. Følg med på slutten så du ikke får en svart pizza. Så er det bare å sette seg tilbords, skjære opp calzonen og nyte det varme fyllet som renner ut. Mmmmmm... det smaker veldig godt.
                                   Ha en trivlig helg!        

2 comentarios:

  1. mmhmmm... Calzone.. :D Veldig fin side du har

    ResponderEliminar
  2. takk for det , var inne paa din side ogsaa mye godt aa finne der. Blir saa glad naar det er andre enn bare venner og kjente som er innom her saa takk for at du tok en titt og kom gjerne innom igjen. Hvordan fant du meg foressten?

    ResponderEliminar