viernes, 10 de junio de 2011

Mitt grove no knead bread

Etter å ha oppdaget no knead brødets fortreffeligheter , har jeg eksprimentert meg fram til en grov variant, etter hva som finnes av mel og korn sorter her i varmen. Dette brødet lages nå annenhver dag her i heimen og spises av både store og små.
Det holder seg saftig og fint om du oppbevarer det i ett kjøkkenhåndkle, og hva er vel bedre enn ett brød som ikke blir tørt. Billig blir det også i lengden, om du vil prøve trenger du;

          400g  grovbakstmel        /         400g de harina integral
                   25g linfrø                 /          25g de semillas de lino
               25g havregryn            /          25g de copos de avena
         25g gresskarkjerner       /       25g de semillas de calabaza
              25g havre bran          /            25g de salvado de trigo 
               25g sesamfrø           /         25g de semillas de sesamo
               0,5 ts tørrgjær          /     0,5 chucaradita de levadura seca
                   0,5 ts salt             /             0,5 chucaradita de sal
                   3,6dl vann            /                    3,6 dl de aqua

Begynn med å veie opp ingrediensene, dette gjør du enkelt ved å sette bakebollen din på vekta og så har du oppi de forskjellige melsortene og frøene etter vekten som er annvist her i oppskriften.
Når det er gjort har du oppi salt og tørrgjær, rør rundt ett par ganger med en tresleiv så det hele blir godt blandet.

Deretter tilsetter du vannet og rører det hele kjapt sammen slik at du får en ganske så fast deig.Så er det bare å dekke til deigen og la den stå på kjøkkenbenken i 12 til 15 timer alt ettersom det passer deg. Jeg lager den på kvelden mens jeg lager meg kveldsmat, det er gjort på under 5 minutter og du får kun ei sleiv til oppvask.
Dagen etter bobler det livlig i bollen, gjæren gjør jobben sin og du har fått en litt bløt masse som straks skal bli til ett deilig nystekt brød.
Neste skritt er å brette deigen . Finn frem litt bakepapir og strø det godt med mel.Hell deigen over på det melete bakepairet og bruk en slikkepott til å brette sidene mot midten , dette gjør du to til tre ganger eller flere om du synes det er nødvendig.

Du får nå en ganske fast deig som du dekker til med bakebollen din. Nå skal nemlig deigen hvile igjen, jeg lar den stå en time under bakebollen.

Mens deigen hviler , setter du ovnen din på 250 grader. Når den er helt varm og det er 15 minutter igjen av deigens hviletid, setter du inn gryta, glassbollen eller jerngryta som brødet skal stekes i med det tilhørende lokket. Jeg bruker en pyrex glassbolle med lokk som jeg har, bruk det du har tilgjengelig, det viktigste er at den tåler den sterke varmen og at den har lokk. Når hviletiden er over tar du ut glassbollen, strør litt mel i bunnen på den og har oppi deigen. Sett på lokket igjen og sett den inn i ovnen i 30 minutter på 250 grader.
Etter 30 minutter tar du av lokket og skrur ned varmen til 220 grader og lar brødet steke videre i 15 minutter. Brødet skal ha en hul lyd om du banker på det når det er ferdig. Ta det ut og la det avkjøles på rist.
Så er det bare koke te eller helle opp et glass melk , smøre på brødskiva og nyte. Husk å oppbevare brødet i ett kjøkkenhåndkle. Matvarekjedene burde skjelve i buksene for dette er virklig lettvint og smaker langt bedre enn deres brød.
Enjoy og bli en brødbaker du også!

4 comentarios:

 1. Madre mia! que pan más rico! tiene un aspecto estupendo! Me ha encantado, ya corro a comprarlo todito para hacerlo.
  Saludos y bsos Da & Mer

  ResponderEliminar
 2. Cathrine Apelseth-Aanensen18 de octubre de 2011, 6:05

  Dette ser så enkelt og deilig ut at dette må jeg bare prøve. Takk for detaljert og utfyllende beskrivelse med bilder.

  ResponderEliminar
 3. Hei Cathrine
  Takk for det, det er bare aa prove brodet blir kjempegodt. Haaper du titter innom meg en annen dag ogsaa

  ResponderEliminar