viernes, 3 de junio de 2011

No knead bread original

Enhver matblogger med respekt for seg selv må jo prøve å lage no knead bread. Og siden jeg har en gryte med lokk i kjøkkenskapet var det bare å sette igang , for jeg har skjønt at det er noe man trenger for å lykkes med dette brødet. Høres jo utrolig ut at man kan lage ett godt brød uten å elte og kna i det uendelige, og at det tar 5 min å lage deigen, men det gjør det altså og brødet blir veldig godt. Enkelt, billig og fint for 3 snart 4 åringer å være med på.

Siden dette var første gang jeg prøvde denne brødbakemetoden surfet jeg rundt i matbloggverden en stund for å finne en oppskrift, etter litt surfing brukte jeg denne oppskriften fra Ine sin matblogg Mat på bordet (http://matpaabordet.blogspot.com/). Fikk inntrykk av at hun er no knead bread sjefen og den som begynte med dette fantastiske brødet. Hun har til og med laget en instruksjons video. Veldig kjekt og greit.
Her er oppskriften jeg brukte;

           500g mel                /                         500g de harina
       1/4ts. tørrgjær            /         1/4 chucaradita de levadura en polvo
          1,5ts salt                 /                     1,5 chucaradita de sal
        400ml vann              /                          400ml de aqua

Dag 1:
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i vannet og rør det hele kjapt sammen, jeg brukte en tresleiv. Dekk til bolle med ett lokk eller plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken i 15 til 18 timer eller lengre om det skulle passe seg sånn. Og yes det tar bare 5 minutter og det blir kun en tresleiv å vaske opp. Superenkelt!
 Dag 2:
Nå trenger du en slikkepott, ett stykke bakepapir,litt mel og en gryte eller glassbolle med lokk.
Etter å ha hatt deigen på benken i 15 timer ble jeg som ett lite barn når jeg oppdaget at det boblet og sydet i deigen min. Tøft var 3 snart 4 åringens kommentar.

Legg bakepairet på benken og strø det riklig med mel. Hell deigen over på bakepairet. Bruk slikkepotten og brett de fire "sidene" på deigen inn mot midten, jeg brettet to ganger på hver side. Legg deigen med "brettekanten" ned på bakepairet.Snu bollen din opp ned over deigen slik at den er tildekket og la den stå på kjøkkenbenken i 2 timer til under bollen.


 Når det er 40 min igjen av tiden setter du ovnen din på 250 grader, deretter når det er 15 min igjen av de 2 timene setter du gryta eller bollen med lokk inn i midten av ovnen.
Da de to timene er over tar du ut gryta eller bollen , ha litt mel i bunnen av denne deretter legger du deigen din oppi, setter på lokket og setter den i ovnen i 30 min. Ikke vær bekymret over hvordan brødet ditt kommer til å se ut, jeg lover deg at det blir perfekt selvom det ikke ser sånn ut når du dumper det opp i glassbollen.Etter 30 min tar du av lokket på gryta/bollen din og skrur ned ovnen til 220 grader. og steker videre i 15 min. Deretter er det bare å ta ut brødet, avkjøle det på rist og spise. Brødet skal gi en hul lyd når du banker på det når det er ferdig.
Brødet smakte nydelig, det var like lett som jeg har blitt fortalt og det holdt seg like ferskt dagen etter pakket inn i ett kjøkkenhåndkle. Dette kan alle klare og er definitivt 100 % bedre en tørr kneipp fra Rema eller seige baguetter fra den lokale bakeren her i Spania.
Så da ser det ut til at mine brød"problemer" her i de sydligere trakter er løst, nå skal det eksprimenteres med en grov variant. Prøv du også det er vel verdt ett forsøk. Det smakte himmelsk med varmt brød, litt Nugatti, banan og O Boy på toppen. Slikt fikk jeg det servert av min mormor når jeg var liten og det slo godt ann hos husets 3 åring også.          Ha en fin bakedag! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario