jueves, 16 de junio de 2011

Ovsnbakt torsk med chorizo og karrimajones

Her kommer nok ett middagstips, denne gangen lager den nesten seg selv i ovnen , noe som er kjekt i en travel hverdag. Dessuten trenger ikke torsken å tines , den kan gå rett fra fryseren til ovnen. Om du har tid kan du lage majones selv, men det er ikke nødvendig ferdigkjøpt går like bra.
Til 2 porsjoner trenger du;

             4 poteter                        /                 4 patatas
            2 gulrøtter                       /               2 zanahorias
          1/2 broccoli                     /                 1/2 broccoli
  4 frosne torskefileer               /  4 filetes de merluza congelada
   noen skiver chorizo              /      unas rodajas de chorizo
     en skvett hvitvin                 /      un poco de vino blanco
      paprikapulver                  /             pimenton dulce
             salt                            /                       sal
          majones                     /                     mayonesa
           karri                       /                           curry
       friske urter                /                   hierbas frescas
       olivenolje                  /                    aceite de oliva
         pepper                    /                        pimineta

Sett ovnen på 220 grader. Begynn med å skrelle potetene og del dem i båter, ha dem i en ildfast form . Krydre med salt og pepper og ha over litt opphakkede urter. Bruk de du har hjemme , jeg brukte oregano, estragon og timian. Har du ikke ferske går tørkede like bra. Bruk de urtene du liker best. Ha over litt paprikapulver og ringle over en god klunk olivenolje, sett hele formen i ovnen og beregn ca. 30 minutter .
Mens potetene gjør seg klare i ovnen , forbereder du fisken og grønnsakene.Vask og skrell gulrøttene og del dem i skiver, vask og del broccolien i buketter og ha det hele i en kjele med lettsaltet vann. Så er det fisken sin tur, ha pepper og salt på begge sider før du legger den i en ildfast form. Skjær en 5-6 skiver av chorizoen og legg den sammen med fisken. Ha over litt olivenolje,en god klunk hvitvin og litt hakkede urter. 
Når potetene har stått i 30 minutter setter du inn fisken sammen med potetene og lar det hele stå i 25 minutter til. Da burde både fisken og potetene dine være ferdige. Når det er 10 minutter igjen av steketiden koker du opp grønnsakene slik at de er ferdig kokte samtidig med fisken og potetene. Under tiden har du litt majonnes i en skål og har oppi 2-3 ts. curry , avhenger litt av hvor sterk currysmak du vil ha, og blander det godt sammen.
 La blandingen stå noen minutter å godgjøre seg før du spiser. Så er det bare å legge opp poteter , grønnsaker,majones og fisk på tallerken , helle over litt av stekesjyen og nyte middagen.
                                                      Bon apetit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario